contact zoeken wedstrijden

Trio Ilse Tuinenga wint in Winsum

Tekst: Jan Braaksma
Foto (archief): Henk Bootsma

Het kostte de nodige moeite maar de winst op de tweede vrije formatiewedstrijd van het seizoen op zondag 19 mei ging uiteindelijk toch weer naar het partuur  van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. In een leuke en spannende finale bleef het partuur van Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma op de helft staan doordat Manon Scheepstra op 5-3 en 6-6 de opgeslagen bal van Anne Monfils achter de bovenlijn wist te plaatsen. 
 
De finale was lang een spannend potje waarin de verschillen klein waren. Na eersten gelijk nam trio Tuinenga door een zitbal van de latere koningin op 1-1 en 6-2 een eerst voorsprong maar dat was lang genoeg om er al van tussen te gaan. Anne Monfils c.s. nam daarna brutaal een 3-2 voorsprong maar de bovenslag van Manon Scheepstra op 3-2 en 4-6 zorgde weldra dat de aansluiting er weer kwam. De bovenslag van Sjanet Wijnia op 3-3 en 6-4 en de fraaie zitbal van Ilse Tuinenga op 4-3 en 6-6 deed de balans doorslaan naar Tuinenga c.s. Op 5-3 en 6-6 maakte Manon Scheepstra een eind aan de partij met een fraaie verre klap.
 
De winnaar van Winsum moest flink aan de bak om na afloop in de kransen te komen. Jildou Sweering c.s. hield lang stand maar moest uiteindelijk op 5-4 en 6-4 toch het hoofd buigen.
 
De halve finale tegen het sterke drietal van Nynke Sijbrandij c.s. was een partij waarin Nynke Sijbrandij c.s. lang heel lang het voortouw had. Trio Tuinenga kwam zelfs met schone drie eersten achter en later nog met 4 om 2 doordat Marrit Zeinstra op 3-2 en 6-6 boven sloeg. Aan de hand van Ilse Tuinenga werd de achtervolging ingezet en door tweemaal een eerst op 6-4 winnend af te sluiten was de bijdrage van Ilse Tuinenga hierin niet gering. Maar het was Sjanet Wijnia die op 4-4 en 6-6 de beslissende klap uitdeelde door fraai te retourneren. Trio Nynke Sijbrandij was gebroken en Ilse maakte het op 5-4 en 6-4 af met een zitbal.
 
De premiewinnaar Anne Monfils c.s. moest stevig aanpoten om Tineke Dijkstra c.s. onder de duim te krijgen en te houden. Dat lukte pas op 5-3 en 6-2. De halve finale tegen Anna Brecht Bruinsma kostte ook de nodige zweetdruppels maar het werd toch uiteindelijk 5-3 en 6-2.
 
De strijd om de derde prijs tussen Nynke Sijbrandij c.s. en Anna Brecht Bruinsma c.s eindigde in het voordeel van eerstgenoemde getuige de 5-2 en 6-0 eindstand.
 
Winsum in cijfers.Eerste omloop:1. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra – 2. Jildou Sweering, Marte Altenburg en Jennie Terpstra 5-4 en 6-4; 3. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra – 4. Wybrig Bakker, Hiske Zeinstra en Melissa Rianne Hiemstra 5-0 en 6-4; 5. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 6. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma 3-5 en 2-6; 7. Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia – 8. Anna Brecht Bruinsma, Jeska Terpstra en Martzen Deinum 4-5 en 6-6.  Halve finale:1. Ilse Tuinenga c.s. – 3. Nynke Sijbrandij c.s. 5-4 en 6-4; 6. Anne Monfils c.s. – 8. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-3 en 6-4. Om de derde prijs:3. Nynke Sijbrandij c.s. – 8. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-2 en 6-0. Finale:1. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-3 en 6-6.

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers