contact zoeken wedstrijden

Trio Ilse Tuinenga wint ook zonder Sjanet Wijnia

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Hempenius

Ook zonder de geblesseerde Sjanet Wijnia was de zege op de eerste vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse een prooi voor Ilse Tuinenga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra. Sjoukje Visser die in 2016 afscheid nam van de wedstrijdsport wilde voor deze gelegenheid de handschoen nog wel even uit de mottenballen halen en blies haar partijtje in Baard vrolijk mee. Zij smaakte zelfs het genoegen om in de finale de beslissende klap te mogen uitdelen.
 
Sjanet Wijnia de vaste waarde bij Tuinenga en Scheepstra is nog even uit de running maar als de tekenen niet bedriegen dan staat zij snel weer op het veld. In Sjoukje Visser had Wijnia een voortreffelijke vervanger en ondanks het hachelijke avontuur in de halve finale was de finale weer snel een gelopen koers. 
 
Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma hingen na het eerste eerst dat op 6-6 tot stand kwam snel in de touwen. Met slechts zes punten tegen werd het schone vier eersten. Een kleine hapering zorgde voor een kleine onderbreking maar de misser van Anne Monfils op 4-1 en 6-6 deed de deur al bijna dicht. Op 5-2 en 6-2 was passeren van de kaats door Sjoukje Visser voldoende voor de eerste zege van het seizoen.
 
De winnaar had in aanloop naar de halve finale weinig te duchten van Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia getuige de 5-1 en 6-2 zege. De halve finale tegen Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol was van een geheel ander kaliber. Na eersten gelijk liep Tineke Dijkstra c.s. uit naar een 3-1 en later zelfs 5-1 voorsprong. In de laatste twee eersten gebeurde dat op zes gelijk. 
 
Eerst sloeg Sandra Hofstra boven en vervolgens plaatste Tineke Dijkstra een zitbal. Ilse Tuinenga hield met een zitbal op 5-2 en 6-6 haar formatie in de race en daarna werd langzaam maar zeker begonnen met de inhaalslag. Passeren van de kaats door Sjoukje Visser op 5-4 en 4-6 deed de voorsprong helemaal verdwijnen. Het elan was terug bij Tuinenga c.s. en op 5-5 en 6-0 besliste Ilse de partij met een fraaie zitbal.
 
Anne Monfils c.s. bereikte de finale via zeges op onder meer Elly Hofman c.s. (5-4 en 6-2) en in de halve finale bleef trio Jildou Sweering steken op een spel. (5-2 en 6-2).
In de strijd om de derde prijs toonde Marrit Zeinstra (ingevallen voor Jildou Sweering) met Marte Altenburg en Jennie Terpstra zich de meerdere van trio Tineke Dijkstra c.s. (5-4 en 6-4). 
  
Baard in cijfers:1. Anna Brecht Bruinsma, Jeska Terpstra en Martzen Deinum – 2. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 4-5 en 4-6; 3. Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia – 4. Ilse Tuinenga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra 1-5 en 2-6; 5. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra – 6. Jildou Sweering, Marte Altenburg en Jennie Terpstra 2-5 en 2-6; 7. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma – 8. Elly Hofman, Klasine Huistra en Annelien Broersma 5-4 en 6-2. Halve finale:2. Tineke Dijkstra c.s. – 4. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 0-6; 6. Jildou Sweering c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 2-5 en 2-6. Om de derde prijs:2. Tineke Dijkstra c.s. – 6. Jildou Sweering c.s. 4-5 en 4-6. Finale:4. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-2 en 6-2.
 
 

2e Prijs Baard-2
3e Prijs Baard-2

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers