contact zoeken wedstrijden

‘Topdei’ voor jubilerende VvK in Menaam

Tekst: Rynk Bosma
Foto: Henk Bootsma

‘Wy ha in topdei hân’, zo zei een enthousiaste secretaris Jan Volbeda en dat sloeg op de jubileumpartij van de Vereniging van Kaatsers (VvK) die werd gehouden in Menaam. En Volbeda kan het weten want hij zit al 23 jaar in het bestuur van de VvK waarvan de laatste vijftien jaar als voorzitter. Die ‘topdei’ begon min of meer plechtig met twee minuten stilte voor de leden die zo de overleden leden herdachten.

Er deden zaterdag 20 april 36 kaatsers mee terwijl Jan Volbeda op de reservebank plaatsnam. Niet een rustige plek want hij was vrijwilliger bij de catering en verrichtte andere hand- en spandiensten. Hoofdsponsor was Leendert van Wieren die met zijn bedrijf ‘Tsiis on wheels’ negen houten ‘kroades’ in verschillende afmetingen beschikbaar stelde met daarop, hoe kan het ook anders, verschillende kazen ter waarde van een kleine dertig euro. 

Bovendien was Van Wieren ook nog scheidsrechter zodat het speldje dat hij na afloop kreeg van de ook aanwezige KNKB-voorzitter Wigle Sinnema meer dan verdiend was. Maar er was meer, een tent bijvoorbeeld met livemuziek en twee schalen salades beschikbaar gesteld door de VvV Menaam. De kransen kwamen voor rekening van de KNKB. Na afloop kregen alle deelnemers drie consumptiebonnen en als herinnering een pen met het opschrift ‘100 jaar VvK’.

Een ‘topdei’ dus voor kaatsers en twee kaatssters die allemaal wel op de een of andere manier betrokken zijn bij vrijwilligerswerk. Maar zaterdag 20 april was het dus even anders, nu werd het voor hen geregeld. Volbeda kreeg na afloop nog een krans omgehangen als dank voor de vele jaren trouwe dienst. Ludwig Seerden werd koning in de A-klas terwijl maat Roel Venema die eer in de oudste klas opeiste.

Uitslag winnaarsronde: 1. Ludwig Seerden (Franeker); Roel Venema (Bolsward en Ale Mosselman (Goutum); 2. Erik Zittema (Berlikum); Bennie Hof (Franeker) en Piet van der Ploeg (Sint Jacobiparochie); 3. Benjamin van der Mossel (Vrouwenparochie), Bertus Bootsma (Wommels) en Klaas Kramer (Dronryp). 
Verliezersronde:  1. Hielke Miedema (Stiens), Anne de Vries (Sint Annaparochie) en Jan Brandsma (Grijpskerk); 2. Jan Fokke Mulder (Dronryp); Maikel Versnel (Sint Annaparochie) en Anne Brouwer (Wommels).

DSC_8946
DSC_8883

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers