contact zoeken wedstrijden

Partuur Nynke Sijbrandij maakt favorietenrol waar

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Hempenius

Voor aanvang van de op een na laatste partij van het seizoen 2018 was het voor de kenners duidelijk dat partuur 6 hoge ogen zou gooien voor het winnen van de eerste prijs. Nynke Sijbrandij, Marte Altenburg en Manon Scheepstra waren door het lot verenigd en lieten deze buitenkans niet aan zich voorbij gaan. In drie solide partijen wisten zij als eerste het wiel over de meet te drukken. Het ging niet altijd even vliegend maar op het moment dat het even kraakte wist men zich toch snel weer te herpakken.
 
In de finale was partuur Tineke Dijkstra, Maaike Osinga en Marrit Zeinstra de tegenstander en dit trio leek na drie eersten gelijk de beste papieren te hebben op de winst nadat Tineke Dijkstra op 3-3 en 6-6 een zitbal plaatste. Maar sterk optreden van Manon Scheepstra leverde weer een gelijke stand op: 4-4. Trio Sijbrandij rook bloed en de misser van Tineke Dijkstra op 4-4 en 6-0 was het begin van het einde. Op 5-4 en 6-0 besliste Nynke Sijbrandij de partij met een mooie zitbal.
 
Trio Nynke Sijbrandij moest er in de eerste omloop stevig tegen aan om tot de winst te komen. Sietske Okkema, Sandra Hofstra en Annelien Broersma verkochten hun huid zo duur mogelijk maar moesten uiteindelijk toch zwichten toen Manon Scheepstra op 5-5 en 6-4 een zitbal plaatste.
 
De halve finale tegen Wybrig Bakker, Margriet Bakker en Louise Krol maakte snel duidelijk dat het perk Marte Altenburg-Manon Scheepstra een brug te ver was voor de opslag van Wybrig Bakker. Op 5-3 en 6-4 zat de partij in de tas.
 
Premiewinnaar Tineke Dijkstra c.s. had geen kind aan Anna-Brecht Bruinsma c.s. (5-1 en 6-2). De halve finale tegen Anne Monfils leverde ook al geen spektakel op getuige de 5-2 en 6-4 zege.
 
In de strijd om de derde prijs trok Wybrig Bakker c.s. aan het langste eind tegen Anne Monfils c.s. (5-5 en 6-4).
 
Cijfers Marsum. Eerste omloop:1. Tineke Dijkstra, Maaike Osinga en Marrit Zeinstra – 2. Anna Brecht Bruinsma, Sandra Hofstra en Simona Kootstra 5-1 en 6-2; 3. Anne Monfils, Hiske Zeinstra en Aukje van Kuiken – 4. Elly Hofman, Anouk Tolsma en Melissa Rianne Hiemstra 5-2 en 6-4; 5. Sietske Okkema, Sandra Hofstra (ingevallen voor Wiljo Sijbrandij) en Annelien Broersma – 6. Nynke Sijbrandij, Marte Altenburg en Manon Scheepstra 5-5 en 4-6; 7. Ilse Tuinenga, Jeska Terpstra en Ineke van der Ploeg – 8. Wybrig Bakker, Margriet Bakker en Louise Krol 3-5 en 4-6. Halve finale:1. Tineke Dijkstra c.s. – 3. Anne Monfils c.s. 5-2 en 6-4; 6. Nynke Sijbrandij c.s. – 8. Wybrig Bakker c.s. 5-2 en 6-0. Om de derde prijs:3. Anne Monfils c.s. 8. Wybrig Bakker c.s. 5-5 en 4-6. Finale:1. Tineke Dijkstra c.s. – 6. Nynke Sijbrandij c.s. 4-5 en 0-6.
 

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers