contact zoeken wedstrijden

Trio Ilse Tuinenga boekt vierde zege op rij

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

Er staat op dit moment geen maat op het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. In Witmarsum werd de vierde achtereenvolgende overwinning geboekt en die was bepaald niet gestolen. In grootse stijl werd afgerekend met onder meer het sterke partuur van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra. Binnen een half uur was het over en uit voor het partuur dat enkele weken terug nog onverslaanbaar leek.
 
Trio Nynke Sijbrandij liep voortdurend achter de feiten aan en Wijnia en Scheepstra waren geen bal vertrouwd. Op 5-1 en 6-6 maakte Manon Scheepstra met een fraaie bovenslag de partij in stijl uit.
 
De halve finale tegen Roelie  Kroondijk was appeltje eitje. De klok kon het tempo van Ilse Tuinenga c.s. bijna niet bijhouden zo vlug was de partij afgelopen (5-1 en 6-0).
 
De finale tegen Tineke Dijkstra c.s was een kopie van de halve finale met dit verschil dat het bijna nog vlugger was afgelopen. Op 5-0 en 6-0 was de zege daar.
 
De premiewinnaar moest er wel iets meer voor doen maar echt inspannen was ook niet nodig daarvoor waren de krachtsverschillen gewoon te groot. Zowel trio Amarins de Groot alsmede Elly Hofman c.s. bleven staan op een spel.
In de strijd om de derde prijs was Elly Hofman c.s. net iets beter bij de les dan Roelie Kroondijk c.s. getuige de 5-4 en 6-4 overwinning.
 
Cijfers Witmarsum. 1. Roelie Kroondijk, Jeska Terpstra en Jennie Terpstra – 2. Anna-Brecht Bruinsma, Anouk Tolsma en Kim Dijkstra 5-2 en 6-6; 3. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra – 4. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra 1-5 en 6-6; 5. Joanne Elise Broeders, Martine Tiemersma en Annelien Broersma – 6. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum 2-5 en 2-6; 7. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 8. Amarins de Groot, Mintje Meintema en Ineke van der Ploeg 5-2 en 6-2. Halve finale: 1. Roelie Kroondijk c.s. – 4. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 0-6; 6. Elly Hofman c.s. – 7. Tineke Dijkstra c.s. 2-5 en 4-6. Om de derde prijs: 1. Roelie Kroondijk – 6. Elly Hofman c.s. 4-5 en 4-6; Finale: 4. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Tineke Dijkstra c.s. 5-0 en 6-0.
 

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers