contact zoeken wedstrijden

Trio Ilse Tuinenga wint in Huizum

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra zijn zondag in Huizum winnaar geworden van de vrije formatie wedstrijd voor de dames hoofdklasse. In een vlakke en zeer eenzijdige finale was het binnen een half uur gepiept. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en de voor Louise Krol ingevallen Annelien Broersma kwamen op alle fronten te kort en gingen op 5-0 en 6-4 ten onder tegen een soepel kaatsend trio Ilse Tuinenga. Voor Tuinenga c.s. was het de vierde zege van het seizoen. Manon Scheepstra kreeg als extraatje de koningsbeker overhandigd.

De finale was zeer eenzijdig. Op en uit was trio Ilse Tuinenga veel te sterk. Zowel aan de opslag als aan de stuit heerste Tuinenga c.s. Voor het perk Hofstra-Broersma liepen de ballen veel te snel en er werden dan ook veel afzwaaiers genoteerd. Bovendien klapten Wijnia en Scheepstra er lustig op los. Op 5-0 en 6-4 werd Tineke Dijkstra c.s. dan ook uit hun lijden verlost.
 
Was de finale een makkie, dat was zeker ook het treffen in de aanloop naar de finale.  Amarins de Groot c.s. kreeg geen enkel bordje aan de telegraaf en in de halve finale was het al niet veel beter. Elly Hofman c.s. kon tot spel gelijk aanhaken maar toen drukte de formatie het gaspedaal iets dieper in en op 5-2 en 6-0 was de finale een feit.
 
De premiewinnaar moest er aanzienlijk meer voor doen. Andrea Kroes c.s. gaf zich pas na 4-4 gewonnen. De laatste twee bordjes kwamen daarna in rap tempo naar Tineke Dijkstra c.s. (4-5 en 6-6).
Verrassend was natuurlijk de winst op Nynke Sijbrandij c.s. Genoemde formatie was   reeds zesmaal winnaar van een partij en was niet bij de les. Tineke Dijkstra c.s. liep in rap tempo bij hen vandaan. Ondertussen had Annelien Broersma de plek ingenomen van Louise Krol. Het werd zelfs 5 om 1 en dat was trio Sijbrandij toch iets te gortig en men kwam terug tot 5-3 en 6-6. Maar toen vloog een terug geslagen bal over de kwaadlijn en was de winst voor Tineke Dijkstra c.s.
 
In de strijd om de derde prijs was de winst voor Nynke Sijbrandij c.s. na een 5-3 en 6-6 zege op Elly Hofman c.s.  
   
Huizum in cijfers. Eerste omloop:1. Andrea Kroes, Aluca Bouma en Ymkje Yntema – 2. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 4-5 en 6-6; 3. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra – 4. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Jildou Felkers 5-0 en 6-6; 5. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma – 6. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum 5-5 en 6-6 (Elly Hofman wint); 7. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra – 8. Amarins de Groot, Mintje Meintema en Ineke van der Ploeg  5-0 en 6-2. Halve finale:2. Tineke Dijkstra c.s. – 3. Nynke Sijbrandij c.s. 5-3 en 6-6; 6. Elly Hofman c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 2-5 en 0-6. Om de derde prijs: 3. Nynke Sijbrandij c.s. – 6. Elly Hofman c.s. 5-3 en 6-6. Finale:2. Tineke Dijkstra c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 0-5 en 4-6.
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers