contact zoeken wedstrijden

Trio Nynke Sijbrandij wint in Minnertsga

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Het partuur van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra is woensdag in Minnertsga winnaar geworden van de hoofdklassenpartij bij de vrouwen.
In de finale werd met duidelijke cijfers afstand genomen van trio Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. Trio Ilse Tuinenga liep voortdurend achter de feiten aan en kon in tegenstelling tot zondag in Sint Annaparochie nooit duidelijk maken dat er meer in zat dan een premie.

Het werd dan wel tweemaal zes gelijk maar beide malen wist Tuinenga c.s. niet toe te slaan. Op 6-6 sloeg Wiljo boven en op 1-0 en 6-4 plaatste Nynke Sijbrandij een zitbal. Op 2-0 en 6-6 was er kans op aansluiting maar Sjanet miste en spijtig voor haar was ook nog dat de bal buiten zou zijn gegaan. Op 3-0 en 6-2 timmerde Marrit Zeinstra boven en op 4-0 en 6-4 kon het perk Wijnia-Scheepstra de kaats niet nemen. Het werd dan nog wel 5 om 1 maar op 5-1 en 6-2 sloeg Marrit Zeinstra fraai boven. 

Trio Sijbrandij is de laatste weken in grote vorm en liet op weg naar de finale eerst trio Anne Monfils c.s. op de helft staan en had in de halve finale een gemakkelijke prooi aan de formatie van Andrea Kroes. Deze wilde wel maar kwam gewoon kwaliteit te kort om de superieure Sijbrandij's ook maar enigszins pijn te doen. (5-1 en 6-2).

Bij trio Ilse Tuinenga valt het op dit moment net de verkeerde kant uit. Tot de finale gaat het vaak crescendo maar dan is de benzine op. Trio Tineke Dijkstra haakte na 5-2 en 6-2 af en ook de kleine premiewinnaar Elly Hofman kon het in de halve eindstrijd niet redden tegen de formatie van Ilse Tuinenga (5-1 en 6-4) maar in de finale komt men nu net iets te kort.

De derde prijs ging naar het partuur van Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum na winst op Andrea Kroes, Mariska Hoogland en Ymkje Yntema. (5-1 en 6-2).

Kleine domper op de vreugde was wel dat de winnende formatie alle drie de blauwe kaart kregen getoond door scheidsrechter Folkert Baarsma wegens het te laat op het veld verschijnen voor aanvang van de finale. Voor de desbetreffende dames krijgt deze wedstrijd dus nog een vervelend staartje. Een eventuele schorsing is hierbij niet uit te sluiten.

Cijfers Minnertsga. Eerste omloop: 1. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum - 2. Marije van der Meer, Martine Tiemersma en Annelien Broersma 5-2 en 6-0; 3. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra - 4. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 5-2 en 6-2; 5. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra- 6. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma 5-3 en 6-0; 7. Andrea Kroes, Mariska Hoogland en Ymkje Yntema - 8. Amarins de Groot, Mintje Meintema en Ineke van der Ploeg 5-4 en 6-2.Halve finale: 1. Elly Hofman c.s. - 3. Ilse Tuinenga c.s 1-5 en 4-6; 5. Nynke Sijbrandij c.s. - 7. Andrea Kroes c.s. 5-1 en 6-2. Om de derde prijs: 1. Elly Hofman c.s. - 7. Andrea Kroes c.s. 5-1 en 6-2.Finale: 3. Ilse Tuinenga c.s. - 5. Nynke Sijbrandij c.s. 1-5 en 2-6.

Ilse Tuinenga verloor in de finale van Marrit Zeinstra, de dames interviewen elkaar.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers