contact zoeken wedstrijden

Nummer zeven op rij voor trio Van der Bos

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Het begint misschien eentonig te worden maar in Minnertsga boekte de formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra alweer de zevende achtereenvolgende zege en de negende overwinning van het seizoen. Met deze zege evenaarden zij het record van de topformatie van 1981: Jarich van der Veen, Johannes Brandsma en Reinder Triemstra. Bij de laatste formatie begon de victorie in Dronryp en in Bolsward boekten zij toen hun laatste zege op rij. De wedstrijd in Huizum van komende zondag kan trio Van der Bos alleenheerser maken. Gezien hun huidige vorm is niets onmogelijk.
 
Ook op de midweekse partij in Minnertsga was het smullen geblazen. Na de winst in Holwerd is het hard gegaan en het spel wordt steeds beter. In de finale die teleurstellend verliep voor Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra was het spel van trio Van der Bos prachtig om te zien. Met natuurlijk Tjisse Steenstra in de hoofdrol. De tengere achterinse uit Bitgummole laat het ene prachtige staaltje na het andere zien. Er staat op dit moment geen maat op hem. 
 
Van der Bos en Triemstra vragen en hij levert altijd. Nooit verzaakt hij. Zes gelijk is hem op het lijf geschreven. Van de zeven maal dat het zes gelijk werd pakte hij met geweldig opslaan zes maal het bordje. Op de zes is trio Van der Bos toch ijzersterk bezig. Van de elf maal dat het eerst op zes gelijk moest worden beslist pakte de trio Van der Bos negen maal het eerst. Voor de tegenstander om gek van te worden.
 
De finale tegen Bauke Triemstra c.s. was zelden spannend. Het werd dan wel driemaal zes gelijk maar even zovele malen ging het bordje naar de formatie van Gert-Anne van der Bos. Op 6-4 sloeg Hendrik Kootstra dan wel boven maar op 6-6 had Tjisse Steenstra wel succes bij Dylan Drent. Op 3-0 en 6-6 tikte Taeke Triemstra fraai boven en op 4-0 en 6-6 sloeg Hendrik Kootstra op de opslag van Steenstra wel ver maar ook kwaad uit. Trio Bauke Triemstra pakte nog wel een bordje maar op 5-1 en 6-0 miste Hendrik Kootstra aan de opslag. Hij had de eerst opslag overgenomen van Bauke Triemstra die in de finale de weg volkomen kwijt was. Negen van de tien keer mislukte de opgooi met alle gevolgen vandien.
 
De winnende formatie liep in grote passen naar de finale. Auke Boomsma c.s. stonden binnen de kortste keren met schone drie eersten achter. Telkens was het Tjisse Steenstra die het bordje binnen hengelde. Op 6-6 zitbal, op schone zes boven en op 2-0 en 6-4 fraai retour tot in het perk. Op 4-0 en 6-6 kon Tjisse de kaats niet passeren maar boven Tjisse op 4-1 en 6-2 en boven van Taeke Triemstra op 5-1 en 6-6 bezegelde het lot van Auke Boomsma c.s.  
 
De halve finale tegen Enno Kingma c.s. bracht niet wat het publiek er misschien van verwacht had. Hoewel trio Enno Kingma wel punten pakte gingen de eersten naar de formatie van Van der Bos. Op 6-6 plaatste Steenstra een zitbal en herhaalde dat op 1-0 en 6-6.  Vervolgens sloeg Enno Kingma op 2-0 en 6-6 buiten. De bovenslag van Hans Wassenaar op 4-0 en 6-6 deed de hoop op betere tijden enigszins oplaaien maar dat was maar van korte duur. Op 4-1 miste Wassenaar aan de opslag en op 5-1 en 6-6 kon Renze Pieter Hiemstra de kaats niet passeren.
 
Bauke Triemstra c.s. pakte na spel gelijk de zaken wat steviger aan tegen Remmelt Bouma c.s. Met Dylan Drent als grote gangmaker was het daarna snel gepiept. Op 5-2 en 6-4 besloot de jongste Triemstra de partij met een zitbal.
 
De halve finale tegen Menno van Zwieten, Hijlke Bruinsma en Martijn Olijnsma leek bij 4-1 snel de boeken in te gaan. Er was niet veel aan het handje voor Bauke Triemstra c.s. De formatie van Van Zwieten wilde wel maar Bauke Triemstra c.s. pakte de punten. Totdat opslager Bauke Triemstra plotseling de draad kwijt raakte. In totaal zou hij tienmaal het perk missen en Van Zwieten c.s. kwam snel langszij. Gelukkig bleven Drent en Kootstra er in geloven en op 5-5 en 6-0 was de tweede bovenslag van Hendrik Kootstra voldoende voor een plaats in de finale.
 
Minnertsga in cijfers:1. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa – 2. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 2-5 en 4-6; 3. Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Martijn Olijnsma (ipv Erwin Zijlstra) -  4. Arnold Zijlstra, Pier Piersma en Haije Jan Nicolay 5-2 en 6-6;  5. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 6. Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten 5-1 en 6-6; 7. Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar – 8. Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer 5-3 en 6-6.  Halve finale: 2. Bauke Triemstra c.s. – 3. Menno van Zwieten c.s. 5-5 en 6-0; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. - 7. Enno Kingma c.s. 5-1 en 6-6. Finale: 2. Bauke Triemstra c.s. - 5. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 0-6.
 
 

Taeke Triemstra


Bauke Triemstra

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers