contact zoeken wedstrijden

Op trio Gert-Anne van der Bos staat geen maat

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Op de steppe van LKC boekte het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra alweer de zevende zege van het seizoen en de zesde achtereenvolgende. Ondanks de erbarmelijke toestand van het LKC kaatsveld was dat geen enkel beletsel voor de top formatie die nu de ene na de andere overwinning aan elkaar rijgt.
 
Na de zege in Dronryp gingen drie finales achter elkaar verloren maar na de zege in Holwerd gaat het crescendo met trio Gert-Anne van der Bos. Het zelfvertrouwen is groot en men raakt niet gauw meer in paniek als het even niet loopt. Opslager Gert-Anne van der Bos komt steeds beter in vorm en voorinse Taeke Triemstra kaatst als in zijn beste dagen. Dritte im bunde Tjisse Steenstra is de hoeksteen van de formatie. Steenstra klopt, veegt en zuigt en beslist vaak de partij met een onnavolgbare zitbal. Maar ook in de finale was hij zijn gewicht in goud waard met zeven fraaie bovenslagen.
 
Het was dan ook vrij logisch dat hij de nieuwe koning van de Rengersdag werd. Het winnen van de Rengers was hem nog niet gelukt maar na vandaag kan hij deze ook op zijn lijstje afvinken. Voor Van der Bos en Triemstra was het al de zesde zege op deze in naam nog prestigieuze partij want verder heeft de partij veel van zijn oude glorie verloren.
 
De finale was een gemakkelijke prooi voor de grootverdieners Gert-Anne van der Bos c.s.. Tegenstander Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa verkocht hun huid zo duur mogelijk maar dat was tegen een degelijk kaatsende formatie als Van der Bos lang niet genoeg. In een tijdsbestek van goed twintig minuten liep de gelouterde formatie uit naar een 5-0 stand. Dat het nog 5 om 2 werd kwam doordat de aandacht van trio Van der Bos even verslapte. Daar maakte het jeugdige trio knap gebruik van en men wist zelfs nog een spel aan de telegraaf te krijgen. Maar op 5-2 en 6-4 maakte een buitenslag van Remmelt Bouma een eind aan de partij.
 
De winnaar van de Rengers zat hoog in de lijst dus een staand nummer zat er deze keer niet in. Jelle Attema c.s. wilde wel maar maakte te veel fouten om echt gevaarlijk te worden en op 5-1 en 6-0 was het al einde oefening.
 
Meer strijd en spanning was er tegen Enno Kingma c.s. Na een snelle 2-0 voorsprong werd het 3-3 en later 5 om 3. Het was een spannend potje maar daarmee was ook alles gezegd. Na 5 om 4 schakelde  Van der Bos c.s. een tandje bij en op 5-4 en 6-0 besliste zoals zo vaak de laatste tijd Tjisse Steenstra de partij met een zitbal.
 
 
De halve finale tegen Menno van Zwieten, Hijlke Bruinsma en Martijn Olijnsma (invaller voor Erwin Zijlstra) was een partij waarin het vijfmaal zes gelijk werd maar waar trio Van der Bos vier van de vijf keer aan het langste eind trok. Driemaal miste Menno van Zwieten en eenmaal plaatste Tjisse Steenstra een zitbal. Op 5-1 en 6-2 was het nu Gert-Anne van der Bos die de partij met een zitbal in het slot gooide.
 
Remmelt Bouma c.s. pas voor de tweede maal actief op de hoofdklasse  verraste met een zege op Marten Bergsma c.s. Achterinse Jan Schurer wilde wel maar veel brak bij zijn handen om af en dat was een van de redenen dat trio Bergsma op 5-3 en 6-2 reeds moest afhaken.
 
In de strijd om de premie of niets was Auke Boomsma c.s. de opponent maar blijkbaar had de vorige omloop te veel kracht gekost want na een snelle 3-0 achterstand liep men voortdurend achter de feiten aan. Bij 3 om 2 leek er nog van alles mogelijk maar via drie snelle bordjes kwam het einde op 5-2 en 6-4 met niet passeren van de kaats door Laas Pieter van Straten.
 
Menno van Zwieten c.s. pakte de derde prijs door een snelle zege op Elgar Boersma c.s. Bij Boersma c.s. mislukte te veel om enig aanspraak op meer te hebben. (5-3 en 6-2).
 
Leeuwarden in cijfers: 1. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 2. Jelle Attema, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong 5-1 en 6-0; 3. Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar - 4. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra  5-4 en 6-0; 5. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa – 6. Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer 5-3 en 6-2; 7. Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten -  8. Arnold Zijlstra, Pier Piersma en Haije Jan Nicolay 5-5 en 6-6 (partuur Boomsma wint); 9. Elgar Boersma, Hyltje Bosma en Hendrik Bouwhuis – 10. Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Martijn Olijnsma (i.p.v. Erwin Zijlstra) 3-5 en 2-6. Tweede omloop: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. - 3. Enno Kingma c.s. 5-4 en 6-0; 5. Remmelt Bouma c.s. - 7. Auke Boomsma c.s. 5-2 en 6-4; 10. Menno van Zwieten c.s. staand nummer. Halve finale: 10. Menno van Zwieten  c.s. – 1. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 2-6; 5. Remmelt Bouma c.s. staand nummer. Finale: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 5. Remmelt Bouma c.s. 5-2 en 6-4.
 
 
 
 
       
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers