contact zoeken wedstrijden

Trio van der Bos raakt op stoom!

Tekst: Jan Braaksma
Foto en Video: KNKB Media

Op de formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra staat op dit moment geen maat. Op de 20ste uitvoering van de Masters van kaatsvereniging de Pompeblêdden werd de derde zege in een tijdsbestek van zes dagen behaald. 

Aan de hand van een weer weergaloze Tjisse Steenstra moest de formatie van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra bij 5 om 4 en 6-4 afhaken. De 12de zitbal van opslager Tjisse Steenstra bezegelde hun lot. Dat de alleskunner uit Bitgummole tot koning werd gekroond was een logisch gevolg van al zijn gedane inspanningen. Zowel in de halve finale en in de finale was hij zijn gewicht in goud waard. Het betekende tevens de vijfde uitverkiezing al van dit seizoen.

De finale was het sluitstuk van een mooie kaatspartij die drie hele mooie partijen opleverde.

Trio Van der Bos had in de halve finale een stevig potje moeten knokken met trio Marten Bergsma en de laatste leek in de andere halve finale bij 3-1 en 6-2 de grote verliezer te worden maar dankzij de fouten van Kingma c.s. konden zij de partij alsnog naar zich toetrekken.

Na een gelijk opgaand begin was Tjisse Steenstra die met fraaie opslag bijna in zijn eentje voor de 3-1 zorgde. Bauke Triemstra hielp op 2-1 en 6-4 enigszins met een buitenslag. Maar de bovenslag van Dylan Drent op 3-1 en 6-6 was niet alleen fraai maar het zorgde er ook voor dat het partij bleef. Via een snel eerst wist trio Van der Bos de druk er op te houden maar de formatie van Bauke Triemstra wil de nog van geen wijken weten en de jongste Triemstra had op 4-2 en 4-6 succes met een diepe bal. Het werd zelfs twee spel gelijk en weer was het Dylan Drent die het applaus opeiste met een mooie klap over de boven. Na 4-4 en 2-2 was de buitenslag van Hendrik Kootstra de opmaat naar de vijf eersten van trio Van der Bos. Het werd nog 5-4 en 4-4 en twee kaatsen maar daarna was het de latere koning die de deur naar succes voorbeeldig opende. Eerst keerde hij met een geweldige reactie de bal voor de kleien kaats om vervolgens met zijn 12de zitbal de andere kaats veilig te stellen.

Voor Taeke Triemstra was de zege in Heerenveen reeds de negende uit zijn kaatscarrière. De eerste dateerde reeds uit 2001. Voor Gert-Anne van der Bos was het de zesde. Tjisse Steenstra was het pas de eerste maar zeker niet de laatste.

Trio Van der Bos wandelde in aanloop naar de finale met twee vingers in de neus door de eerste lijst. Trio Durk Ennema wilde wel maar kwam gewoon te kort tegen een degelijk kaatsende formatie Gert-Anne van der Bos. (5-1 en 6-4).

De halve finale tegen Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer was tot 3-2 en 6-6 partij maar daarna was het over en uit voor trio Marten Bergsma. Tjisse Steenstra zorgde met geweldig opslaan voor de twee volgende bordjes, tweemaal 6-2, en ook het laatste eerste kwam voor 90% op zijn naam. Na weer vier keer opslaan ging hij met een voordelige marge (6-2) naar het perk waar de partij over de streep werd getrokken door een misser van Marten Bergsma op 5-3 en 6-2.

De premiewinnaar moest tot de finale constant in de achtervolging om de finale alsnog te halen. Tegen Jelle Attema, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong leek het bij 5-1 einde oefening. Wel dient opgemerkt te worden dat viermaal op zes gelijk het eerst werd verloren. Maar na de 5-1 was het plotseling gedaan met Jelle Attema c.s. niets lukte meer en Bauke Triemstra c.s. ging in grote halen naar de niet meer verwachtte overwinning (5-5 en 6-4).

De halve finale tegen Enno Kingma c.s. was hetzelfde laken een pak. Bij 3-1 en 6-6 leek het gedaan met de koopman. Maar niets was minder waar. Trio Enno Kingma was de greep op de wedstrijd kwijt en Dylan Drent profiteerde door op 3-3 en 6-6 fraai boven te slaan. Het was de genadeklap voor trio Enno Kingma. Wassenaar sloeg vervolgens op 4-3 en 6-2 kwaad uit en op 5-3 en 6-4 was de zevende bovenslag van Dylan Drent voldoende voor de winst.  

Heerenveen in cijfers: 1. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra – 2. Jelle Attema, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong 5-5 en 6-4; 3. Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten – 4. Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar 4-5 en 6-6; 5. Durk Ennema, Jacob Klaas Haitsma en Patrick Scheepstra - 6. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 1-5 en 4-6; 7. Elgar Boersma, Hyltje Bosma en Hendrik Bouwhuis – 8. Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer 2-5 en 6-6; Halve finale: 1. Bauke Triemstra c.s. – 4. Enno Kingma c.s. 5-3 en 6-4; 6. Gert-Anne van der Bos c.s. – 8. Marten Bergsma c.s. 5-3 en 6-2; Finale: 1. Bauke Triemstra c.s. - 6. Gert-Anne van der Bos c.s. 4-5 en 4-6.

AAA69968-3E8B-4D49-92AF-E2945F58A513

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers