contact zoeken wedstrijden

Marrit Zeinstra koningin in Sint Jacobiparochie

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

‪ Marrit Zeinstra, voorheen woonachtig in Peins, maar nu uitkomend voor De Sterke Earm uit Groningen boekte zondag in Sint Jacobiparochie een fraaie zege met haar maten Nynke en Wiljo Sijbrandij. Voor eerstgenoemde was de koninginnen prijs gereserveerd. Dat was een terechte beloning want Zeinstra kaatste bij kaatsvereniging Het Noorden een prima partij.
 
In de finale wilde het partuur van Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol wel maar tussen willen en kunnen ligt een wereld van verschil. Het werd een makkie voor de latere winnaar en op 5-1 en 6-0 konden de dames al richting douches.
 
Was de finale een fluitje van een cent, dat was bepaald niet het geval met de strijd in de eerste omloop. Elly Hofman, Marte Altenburg met de weer herstelde Martzen Deinum in de gelederen was zeker geen vogel voor de kat. Trio Elly Hofman kwam door goed spel zelfs met 3 om 1 voor maar kon niet doordrukken. Net op tijd vond de gelouterde formatie van Nynke Sijbrandij de extra versnelling en op 5-4 en 6-4 konden de armen omhoog.
 
De halve finale tegen het andere toppartuur van Ilse Tuinenga bracht niet wat het publiek er van had mogen verwachten. Nynke Sijbrandij c.s. was de bovenliggende partij en Marrit Zeinstra bepaalde in deze partij het tempo. Het was voor Ilse Tuinenga c.s. water naar de zee dragen en op 5-2 en 6-4 zat het avontuur er voor zondag op.
 
Tineke Dijkstra c.s. met de weer redelijk herstelde Louise Krol in de gelederen liet Anna-Brecht Bruinsma c.s. op de helft staan en ook in de halve finale tegen Marije van der Meer c.s. met Maaike Osinga voor de gekwetste Klasine Huistra in de gelederen wilde wel maar  verder dan een spel reikte men toch niet. (5-2 en 6-4).
De strijd om de derde prijs was een strijd van de muis tegen de olifant. Met het  trio Van der Meer in de rol van de muis, zij kregen geen poot aan de grond tegen een oppermachtig trio Ilse Tuinenga. Op 5-0 en 6-2 was het binnen 25 minuten gepiept.
 
Sint Jacobiparochie in cijfers. 1. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum – 2. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra 4-5 en 4-6; 3. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra – 4. Nelie Steenstra, Anne Monfils en Harmke Siegersma 5-1 en 6-6; 5. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Jildou Felkers – 6. Marije van der Meer, Maaike Osinga en Annelien Broersma 3-5 en 4-6; 7. Anna-Brecht Bruinsma, Anouk Tolsma en Kim Dijkstra – 8. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 3-5 en 4-6.  Halve finale: 2. Nynke Sijbrandij c.s. – 3. Ilse Tuinenga c.s. 5-2 en 6-4; 6. Marije van der Meer c.s. – 8. Tineke Dijkstra c.s. 3-5 en 4-6.  Om de derde prijs: 3. Ilse Tuinenga c.s. – 6. Marije van der Meer c.s. 5-0 en 6-2.  Finale : 2. Nynke Sijbrandij c.s. – 8. Tineke Dijkstra c.s. 5-1 en 6-0.
 
 

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers