contact zoeken wedstrijden

Trio Enno Kingma wint in Morra

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Het partuur van Enno Kingma, Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra beschikte in Morra op de eerste d.e.l.-wedstrijd van het seizoen tenslotte over de langste adem. In een finale met veel uitslaggeweld viel op 5-5 en 6-4 de beslissing door een zitbal van Enno Kingma. Het was pas de tweede zitbal van de partij die bol stond van uitslaggeweld. Liefst 22 maal werd de bovenlijn gepasseerd en dat gebeurde met enorme klappen. Het lijkt wel of de slagen steeds verder neer komen…Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra veegden elk zeven maal een bal meters over de lijn die de boven mankeert.

Kees van der Schoot waren iets bescheidener en sloegen respectievelijk drie en vijf ballen over it kleedsje. De finale was sowieso de beste partij van de dag waar de verschillen marginaal waren. Een partij waarin het viermaal zes gelijk werd, driemaal 6-4, tweemaal 6-2 en tweemaal 6-0. Een partij die tot het eind spannend bleef en waarin de kansen voortdurend keerden. Hoewel trio Elgar Boersma bij 5-4 de beste papieren bleek te hebben maar waarbij Hendrik Kootstra op 5-4 en 4-6 voor de zesde maal boven sloeg en waarin Enno Kingma op 5-5 en 6-4 Kees van der Schoot met een strakke bal verraste. 
De weg naar de finale leidde via zeges op onder meer trio Bauke Triemstra c.s. (5-1 en 6-4) en een omloop later tegen dat van Menno van Zwieten c.s. (5-1 en 6-2). Het waren potjes waar de toeschouwer niet bepaald warm van werd.

Dat was ook niet geval met de halve finale tegen Gert-Anne van der Bos c.s. Trio Van der Bos maakte aan de opslag veel te veel fouten om de latere winnaar ook maar een beetje pijn te kunnen doen. Via schone drie eersten werd het nog wel 5 om 2 maar op 5-2 en 6-4 sloeg Allard Hoekstra voor de vierde maal boven.

De premiewinnaar boekte een snelle zege op Arnold Zijlstra c.s. Ook hier was de totaal opslag de boosdoener. Elf buitenslagen is gewoon te veel van het goede. Op 5-3 en 6-2 sloeg Hans Wassenaar boven.  In de strijd om de premie of niets was het tot spel gelijk partij tegen Peter van Zuiden c.s maar daarna gingen de eersten in rap tempo naar Elgar Boersma c.s. Op 5-2 en 6-2 sloeg Kees van der Schoot de kaats voorbij.

Trio Gert-Anne van der Bos had aan een zege voldoende voor het derde geld. De formatie van Auke Boomsma wilde wel maar daar bleef het ook bij. Nadat trio Van der Bos na eersten gelijk tweemaal op zes gelijk het bordje wist in te palmen was het gebeurt met de koopman. Op 5-2 en 6-4 was Pieter Jan Plat niet bij machte om de kaats te passeren. 
 
 
 
Cijfers Morra. 1. Marten Bergsma, Marco de Groot en Laas Pieter van Straten – 2. Menno van Zwieten, Bauke Dijkstra en Haije Jan Nicolay 5-5 en 0-6; 3. Enno Kingma, Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra – 4. Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Thomas van Zuiden 5-1 en 6-4; 5. Elgar Boersma, Kees van der Schoot en Hans Wassenaar – 6. Arnold Zijlstra, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-3 en 6-4; 7. Peter van Zuiden, Pier Piersma en Tjisse Steenstra – 8. Jelte Pieter Dijkstra, Hyltje Bosma en Patrick Scheepstra 5-0 en 6-4; 9. Auke Boomsma, Pieter Jan Plat (ingevallen voor Dylan Drent) en Evert Pieter Tolsma – 10. Gert Anne van der Bos, Renze Pieter Hiemstra en Klaas Pier Folkertsma 2-5 en 4-6; Tweede omloop: 2. Menno van Zwieten c.s. – 3. Enno Kingma c.s. 1-5 en 2-6; 5. Elgar Boersma c.s. – 7. Peter van Zuiden c.s. 5-2 en 6-2; 10. Gert-Anne van der Bos staand nummer; Halve finale: 10. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Enno Kingma c.s. 2-5 en 4-6; 5. Elgar Boersma c.s. staand nummer; Finale: 5. Elgar Boersma c.s. – 3. Enno Kingma c.s. 5-5 en 4-6

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers