contact zoeken wedstrijden

Bijgelote Nynke Sijbrandij wint in Morra

Tekst Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Verliezen en toch winnen: het overkwam Nynke Sijbrandij uit Leeuwarden. In de tweede omloop moest Nelie Steenstra noodgedwongen haar plaats afstaan wegens een doorgeslagen hand en Nynke Sijbrandij had de gelukkige handjes en trok het winnende lootje. 
 
Met Sandra Hofstra en Manon Scheepstra won zij daarna vrij simpel de eerste prijs in Morra waar een d.e.l. – wedstrijd op het programma stond.In de finale kwam de formatie van Tineke Dijkstra, Anouk Tolsma en Marrit Zeinstra gewoon tekort. Het werd  dan wel driemaal zes gelijk maar een wedstrijd werd het nooit. 
 
Met slechts twee punten tegen werd door de latere winnaars een spel voorsprong genomen en vervolgens plaatste Nynke Sijbrandij bij een 6-4 achterstand tweemaal een zitbal waarvan de laatste een fraaie tusseninse was. Op 4-0 en 6-6 was er weer kans op een bordje voor Tineke Dijkstra c.s. maar toen was het ook weer Nynke Sijbrandij die met een zitbal de trekker mocht overhalen. 
 
Een misser van dezelfde opslager op 5-0 en 6-6 verlengde de partij nog even maar daarna was het Manon Scheepstra die op 5-1 en 6-2 de partij besliste met haar vijfde bovenslag.
 
De halve finale was ook geen wedstrijd die lang in de herinnering zal voortleven. Trio Nynke Sijbrandij had dan wel een op papier sterke tegenstander in de personen van Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Annelien Broersma, maar het sterke partuur kwam er in de halve finale niet aan te pas. Met Manon Scheepstra als grote aanjager werd trio Ilse Tuinenga in hoog tempo bij de strot gegrepen. De latere winnaars dicteerden het tempo en de bordjes werden in rap tempo binnengehaald. 
 
Op 5-1 en 6-6 was het een bovenslag van Manon Scheepstra die de weg naar de finale plaveide.Dan was de strijd in de eerste omloop veel spannender. Wybrig Bakker, Sjanet Wijnia en Melissa Rianne Hiemstra hadden tot vijf eersten gelijk nog steeds zicht op een geweldige verrassing, maar die kwam er uiteindelijk niet. In het laatste eerst was het trio Nelie Steenstra, toen nog wel actief, beter bij de les en zegevierde alsnog op 5-5 en 6-0.
De premiewinnaar Tineke Dijkstra c.s. hoefde zich in de eerste ronde niet bijster in te spannen om trio Elly Hofman c.s. te elimineren. Op 5-2 en 6-0 was het einde oefening. De halve finale tegen Andrea Kroes, Marte Altenburg en Harmke Siegersma was een spannend potje waarbij om en om de eersten werden veroverd. In het laatste en beslissende eerst maakte trio Andrea Kroes te veel persoonlijke fouten en dat werd hen fataal. Op 5-5 en 4-4 sloeg Anouk Tolsma kwaad uit en op 5-5 en 6-4 miste Marte Altenburg aan de opslag.
In de strijd om de derde prijs toonde de formatie van Ilse Tuinenga zich uiteindelijk het sterkst tegen trio Andrea Kroes. (5-4 en 6-2). 
 
Cijfers Morra. 1. Elly Hofman, Martine Tiemersma en Ineke van der Ploeg – 2. Tineke Dijkstra, Anouk Tolsma en Marrit Zeinstra 2-5 en 0-6; 3. Jeanette Jansma, Lotte Delgrosso en Louise Krol – 4. Andrea Kroes, Marte Altenburg en Harmke Siegersma 2-5 en 6-6; 5. Nelie Steenstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra – 6. Wybrich Bakker, Sjanet Wijnia en Melissa Rianne Hiemstra 5-5 en 6-0; 7. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Annelien Broersma – 8. Nynke Sijbrandij, Margriet Bakker en Martzen Deinum 5-4 en 6-6.Halve finale:2. Tineke Dijkstra c.s. – 4. Andrea Kroes c.s. 5-5 en 6-4; 5. Nynke Sijbrandij c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 5-1 en 6-6.Om de derde prijs: 4. Andrea Kroes c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 4-5 en 2-6.Finale: 2. Tineke Dijkstra c.s. – 5. Nynke Sijbrandij c.s. 1-5 en 2-6.
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers