contact zoeken wedstrijden

Trio Nelie Steenstra verrast in Menaam

Foto: Henk Bootsma
Tekst: Jan Braaksma
Video: KNKB Media

Nelie Steenstra, Margriet Bakker en Harmke Siegersma waren vooraf zeker niet het te kloppen partuur maar in een leuke en onderhoudende finale gingen zij niet verwacht, maar wel verdiend met de ere prijs naar huis. In de finale kon het sterk favoriete partuur van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra nooit hun faam echt waar maken. Daarvoor liep dit gelouterde trio te veel achter de feiten aan. Tot 1-0 en een schone zes was er voor de favorieten weinig aan de hand. In rap tempo werd er afstand genomen maar toen het tweede bordje ondanks een schone zes voorsprong niet kon worden binnengehaald sloop de onzekerheid het partuur binnen. De bovenslag van Harmke Siegersma op 1-0 en 6-6 richtte meer aan dan dat het eersten gelijk werd.

Opslager Nynke Sijbrandij had grote moeite met de daadkracht van Bakker en Siegersma. Vooral voorinse Margriet Bakker was een grote plaag voor het duo Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra. Zo timmerde zij op 2-2 en 6-6 boven en op 4-3 en 6-6 werd het een herhaling van zetten. Nynke Sijbrandij was niet bij machte om haar opslag te verleggen en Margriet Bakker zei 'dankjewel!'. Niet alleen het perkspel van trio Steenstra oogde goed maar tegen de opslag van Nelie Steenstra hadden Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra het lastig. De beide dames sloegen dan wel negen keer boven maar het zette uiteindelijk weinig zoden aan de dijk. Frappant was wel dat trio Sijbrandij in bijna elk eerst in de achtervolging moest. Enige onderschatting van de tegenstander zou daar niet vreemd aan kunnen zijn.

Na drie eersten gelijk liep Steenstra c.s. uit naar een 5-3 voorsprong. Op 3-3 en 6-2 kon de weinig in het spel betrokken Wiljo Sijbrandij de kaats niet passeren en op 4-3 en 6-6 sloeg Margriet Bakker voor de zesde maal boven. Het werd nog vijf eersten gelijk door het niet passeren van de kaats door Harmke Siegersma op 5-3 en 2-6, maar ondanks de verwoestende terugslag van Marrit Zeinstra op 5-4 en 6-6 ging de zege alsnog naar trio Nelie Steenstra. Na 5-5 en 2-2 plaatste Nelie Steenstra haar vierde zitbal. Marrit Zeinstra werd uiteindelijk de verliezer door een misser en een kwaad uitgeslagen bal. Op 5-5 en 6-2 sloeg Harmke Siegersma de kaats voorbij. Laatstgenoemde werd uitgeroepen tot koningin van de partij maar deze titel had de twee andere dames ook zeker niet misstaan.

De winnaar van de Gouden Wilhelminapartij zat mooi in de lijst en ging dan ook in reuze passen naar de finale. Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Nynke Sinnema maakten het de dames ook niet erg lastig en konden op 5-1 en 6-4 al weer richting douches.
Van Marije van der Meer, Klasine Huistra en Anne Monfils mocht wel wat meer worden verwacht maar het bleef bij een verwachting want het partuur zat in een wak en kwam daar nooit meer uit. Op 5-1 en 6-2 was dit ook een gelopen race.

De premiewinnaar had in aanloop naar de finale weinig te vrezen van Anna-Brecht Bruinsma c.s. Het werd in een mum van tijd vijf schone eersten. Even haperde de motor maar op 5-2 en 6-6 was deze bepaald niet lastige klus ook weer geklaard. In de halve finale waren Elly Hofman c.s geen schim meer van het partuur dat een ronde eerder trio Ilse Tuinenga het bos in had gestuurd. Het was natuurlijk wel een verdienste maar de tegenstand die dit gelouterde trio bood was aan de magere kant. Een 4-1 achterstand kon nog worden rechtgezet maar duidelijk was toen wel dat de swung er niet was. Het blijft nog wennen voor Sjanet Wijnia in het voorperk. 
Op 5-4 en 6-2 kon zij nu vanuit het achterperk de kaats niet voorbij slaan. Maar de brille van het eerste uur was bij trio Elly Hofman tegen Nynke Sijbrandij totaal verdwenen. Vorm komt te voet en gaat te paard. Via 5 om 1 werd het nog 5 om 2 maar op 5-2 en 6-2 bezegelde Marrit Zeinstra het lot van Elly Hofman c.s. door een keurige retour bal.
De strijd om het derde geld werd gewonnen door trio Marije van der Meer c.s. door een duidelijke 5-3 en 6-2 zege op trio Elly Hofman c.s.  

Cijfers Menaam 
Eerste omloop: 1. Marije van der Meer, Klasine Huistra en Anne Monfils – 2. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 5-5 en 6-6 (Marije van der Meer wint);  3. Nelie Steenstra, Margriet Bakker en Harmke Siegersma  - 4. Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Nynke Sinnema 5-1 en 6-4; 5. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra – 6. Anna-Brecht Bruinsma, Anouk Tolsma en Kim Dijkstra 5-2 en 6-6; 7. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum - 8. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra 5-4 en 6-2;

Halve finale: 1. Marije van der Meer  c.s. – 3. Nelie Steenstra c.s.  1-5 en 2-6; 5. Nynke Sijbrandij c.s. – 7. Elly Hofman c.s. 5-2 en 6-2;  

​Finale: 3. Nelie Steenstra c.s. - 7. Nynke Sijbrandij c.s. 5-5 en 6-2.;
Om de derde prijs: 1. Marije van der Meer c.s. – 7. Elly Hofman c.s. 5-3 en 6-2.

DSC_8221
DSC_9038

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers