contact zoeken wedstrijden

Miranda Scheffer continueert Pro Tour-titel

Voor de vierde opeenvolgende keer is Miranda Scheffer uit Menaam Pro Tour speler van het jaar geworden.

Foto: Anne Waterlander (X-lent)

De Pro Tour bestond in 2017 uit vier Europese Opens waar een ieder vrij op mocht inschrijven. Dit waren de Italian Open, de Spanish Open, de Belgium Open en de Dutch Open. De UK Open en de French Open lieten in 2017 verstek gaan, maar komen in het programma van 2018 wel weer voorbij. Er wordt in verschillende klassen gespeeld, bij de dames is dat de Open- en de B-klasse en bij de mannen wordt gespeeld in de Open-, B- en de C-klasse.
Aan de hand van een ranking kan de organisatie de indeling en het wedstrijdschema maken. De ranking is gebaseerd op de laatste drie jaren.
Scheffer is in 2017 in de categorie single voor de vierde keer op rij als eerste geëindigd met 475 punten van de maximaal 600 punten die te behalen zijn. De Spaanse Mar Gimenez staat in de ranking tweede met 433,3 punten en Harmke Siegersma staat verdienstelijk derde met 416,6 punten.
In de categorie double is Miranda Scheffer eveneens als eerste geëindigd met 583,3 punten en Harmke Siegersma is in de ranking als tweede geëindigd met 516,7 punten. Dit jaar werden alle vier Pro Tours gewonnen door Miranda en Harmke, waarbij ze de steun hadden van coach Teunie Piersma.

Rankinglijst tot en met 2017 van de verschillende categorieën:

Overzicht klassement wallball2
Foto Miranda voor site

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers