contact zoeken wedstrijden

WK Colombia - WK Journaal dag 9

Foto en Video: KNKB Media
Marrit Zeinstra een parel op de baan!

Fantastische Marrit Zeinstra wint zilver! Herenteam naar finale chaza
Marrit Zeinstra stal de harten van veel Colombianen met haar blonde haren en blauwe ogen. Daarnaast stal ze de harten van wallballsupporters met haar manier van spelen. Aanvallend, met passie om alles te geven. Een parel op de baan met heel veel drive en energie. In de finale van het wallball single gaf ze alles wat in haar zat. In de eerste set bleef ze sterk bij de ervaren Baskische Patricia Espinar. 

In de twee set kwam Zeinstra met 5-2 voor en later met 10-8 en ze kreeg één kans om de set naar haar toe te trekken. Op de grond liggend sloeg ze net te kort op de muur. Op 10-10 sloeg Marrit Zeinstra nipt over het speelveld. Ondanks het verlies kreeg Zeinstra na afloop een groot verdiend applaus van het aanwezige publiek. Ze kan terug zien op een geslaagde toernooi met een mooie zilveren plak.

Herenteam overklast Ecuador in chaza
Een betere motivatie kon niet, verlies  tegen Ecuador in de poulewedstrijd met maar liefst 6-1. De revanche kon snel gemaakt worden. In de halve finale liet de ploeg van Marten Feenstra zien dat ze tot veel in staat kunnen zijn. Met Jelte Pieter Dijkstra in supervorm aan de opslag en Hendrik Kootstra in een formidabele vorm in het perk sleepte TeamNL de finale in de wacht. Op 5-2 40-40 sloeg sterspeler Raoul van Ecuador de bal buiten de lijn en was de finale plaats voor TeamNL een feit. In de finale speelt het team van Marten Feenstra tegen Colombia.

Bekijk hieronder het negende WK journaal van KNKB Media.

TeamNL kun je ook volgen op FacebookInstagram, en Twitter.
Alle artikelen over TeamNL en het WK vind je hier op onze site. 
Marrit Zeinstra na afloop van de haar WK finale!
IMGP2161 kopie

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers