contact zoeken wedstrijden

WK Colombia - WK Journaal dag 8

Foto en Video: KNKB Media
Hendrik Kootstra blij met pouleoverwinning bij het onderdeel chaza!

WK Journaal: DAG 8 | Verrassende plaatsing voor de halve finales bij het chaza, geen halve finale Kees en Tjisse

Nederland als beste nummer twee naar halve finale van het chaza
Het Colombiaanse chaza (kaatsen) lijkt heel veel op het onderdeel llargues. Echter de wedstrijdbal is maar liefst 85 gram waardoor het opslaan zwaar is. TeamNL won in Turqueresse voor 1500 man publiek in de poule twee wedstrijden (Mexico en Argentinië) en verloor van Ecuador. Door de twee winstpartijen plaatste het team van Marten Feenstra zich als beste nummer twee voor de halve finale. TeamNL speelt de halve finale opnieuw tegen Ecuador. De tweede halve finale wordt gespeeld tussen de teams van Colombia en België. 

Geen halve finale voor Kees en Tjisse bij het heren dubbel wallball
Door een goed resultaat in de poule plaatsten de heren dubbel (Kees van der Schoot en Tjisse Steenstra) zich voor de kwartfinale van het wallball. België was door loting de tegenstander. Via een 5-2 voorsprong, 9-6 voorsprong ging de eerste alsnog verloren op 11-10. Kees van der Schoot kon het niveau van een dag eerder niet bereiken terwijl Tjisse Steenstra zich goed staande hield. De tweede set was het initiatief duidelijk bij onze zuider buren. Op 11-8 ging deze verloren en de uitschakeling een feit. 

Drie halve finales
Vrijdag speelt TeamNL drie halve finales te weten: wallball dames single (Marrit Zeinstra), wallball dames dubbel (Harmke Siegersma en Miranda Scheffer (of Marrit Zeinstra)) en chaza (herenteam).

Bekijk hieronder het achtste WK journaal van KNKB Media.

TeamNL kun je ook volgen op Facebook, Instagram, en Twitter.
Alle artikelen over TeamNL en het WK vind je hier op onze site. 

IMGP2118
IMGP2134
IMGP2125

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers