contact zoeken wedstrijden

WK Colombia - WK Journaal dag 7

Foto en Video: KNKB Media

WK Journaal: DAG 7 | Brons bij het llargues en Marrit Zeintstra stunt bij het wallball!

Brons TeamNL in spectaculaire kleine finale tegen Colombia
In een spectaculaire kleine finale van het onderdeel llargues wist TeamNL beslag te leggen op het brons op dit wereldkampioenschap. Er was een bijzondere ambiance in Pasto, met een kleine 3000 toeschouwers. Tegen gastland Colombia kwam het aan op uithoudingsvermogen en vooral op “rustig blijven”. Na een 3-1 achterstand en de wissel Kees van der Schoot ten koste van aanvoerder Hans Wassenaar leek het tij te keren voor TeamNL. Op 3-3 40-40, althans dat dachten de Nederlanders, werd de kaats gepasseerd en dus 4-3 voor de Nederlandse kaatsers. Echter de schrijvende puntentellers gaven aan dat het verzilveren van de kaats de stand 3-3 40-40 betekende. Na een dik half uur discussie voeren trok Nederland aan het kortste eind en werd de wedstrijd hervat. Sjoerd de Jong sloeg vervolgens de bal buiten het speelveld en dus 4-3 achter in plaats van voor. Toch toonde de ploeg van Marten Feenstra veerkracht want uiteindelijk werd het 5-5. Met geconcentreerd spel wist Nederland vervolgens het laatste eerst te pakken en dus de bronzen medaille. De ontlading was na de laatste slag groot bij het Nederlandse team.

Marrit Zeinstra zorgt voor grote stunt!
De loting leek Marrit Zeinstra niet gezind met in de kwartfinale de nummer 1 van de wereld uit Spanje. Na verlies in de eerste set vocht de debutante zich fantastisch terug in de partij. De tweede set ging verrassend naar Marrit. In de 3e set gooide ze alle schroom van zich af en nam een 6-1 voorsprong. Mar Giminez (Valencia), vooraf de grote favoriet op de wereldtitel bij de dames single, kwam sterk terug tot 6-6. Toen brak het spannende moment voor Marrit Zeinstra aan en met een prachtige passeerslag aan de linkerzijde van het veld verschalkte ze de Spaanse topfavoriet. Door de winst speelt Zeinstra vrijdag in de halve finale. Miranda Scheffer en Harmke Siegersma verloren in de kwartfinales van Valenciaanse en Baskische tegenstanders. De dames dubbel (Harmke Siegersma en Marrit Zeinstra) plaatsten zich voor de halve finale. 

Kees van der Schoot blinkt uit!
Bij het Wallball toernooi van de heren was Kees van der Schoot de grote uitblinker. In de wedstrijd tegen Ecuador liet hij zien tot veel in staat te zijn. Hij kreeg goeie steun van Tjisse Steenstra. Ecuador werd met 2-0 in sets verslagen en Van der Schoot en Steenstra hebben nog alle kans om de kwartfinale te bereiken.

Bekijk hieronder het zevende WK journaal van KNKB Media.

TeamNL kun je ook volgen op Facebook, Instagram, en Twitter.
Alle artikelen over TeamNL en het WK vind je hier op onze site. 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers