contact zoeken wedstrijden

WK Colombia - WK Journaal dag 6

Foto en Video: KNKB Media

WK Journaal: DAG 6 | Team NL heeft in Pasto Colombia beslag gelegd op de derde plaats door in de kleine finale te winnen van gastland Colombia (6-3). In de halve finale werd kansloos verloren (2-6) van Valencia waar een dag eerder nog sensationeel van werd gewonnen. Nederland was geen schim van de sterke ploeg die de favoriete Spanjaarden een dag eerder versloeg. Tegen Colombia herstelde het team van coach Marten Feenstra zich heel goed. 

De sensatie leek uit de andere halve finale te komen. De grote favoriet België liet zich provoceren door het enthousiaste thuispubliek en kwam 4-1 achter. Vervolgens werd het 5-4 voor onze zuiderburen en de thuis spelende kaatsers vochten zich terug tot 5-5. Het werd uiteindelijk 5-5 40-40. En toen kwam de geweldig opgeslagen bal die niet te slaan leek. Echter invaller Guillaume Dumoulin sloeg de bal met de 1e stuit terwijl heel Colombia zeker wist dat het de 2e stuit was en niet meer reageerde op de retour geslagen bal. De hoofdscheidster oordeelde: “de bal is met de eerste stuit” wat Colombia in diepe teleurstelling bracht. 

In het llargues won TeamNL simpel van Engeland (6-0). Marrit Zeinstra, Miranda Scheffer en Harmke Siegersma plaatsten zich alle drie bij de laatste zestien van het wallballtoernooi bij de dames. De heren dubbel (Kees van der Schoot en Tjisse Steenstra) wonnen bij het onderdeel wallball de eerste poulewedstrijd van Paraguay.

Bekijk hieronder het zesde WK journaal van KNKB Media.

TeamNL kun je ook volgen op Facebook, Instagram, en Twitter.

Alle artikelen over TeamNL en het WK vind je hier op onze site. 

IMGP1827 kopie
IMGP1819 kopie
IMGP1833 kopie
IMGP1910
IMGP1893
IMGP1932
IMGP1932

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers