contact zoeken wedstrijden

​Hendrik Kootstra koning na inhaal race

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Elisabeth fotografie

Bij de stand 5-2 en 6-2 leek de zege Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra niet meer te kunnen ontgaan. Er lag een kaats van marginale afmetingen en op opslager Bauke Triemstra rustte de ondankbare taak hier nog chocola van te maken. In negen van de tien slagen is het dan meestal einde oefening maar niet voor de opslager uit Sint Jacobiparochie. Hij wist met een draaiende bal achterinse Tjisse Steenstra te verrassen. Daarna had hij tweemaal succes bij zijn oudere broer Taeke. Het zou het begin zijn van een ware inhaal race die bijna niemand meer voor mogelijk had gehouden. Tot de stand 5 om 2 en 6-2 was er geen vuiltje aan de Kimswerder lucht voor trio Van der Bos. Men nam snel een spel voorsprong en met de misser van Bauke Triemstra op 2-0 en 6-6 was men al halverwege de partij. Niet passeren van de kaats door Taeke Triemstra op 3-0 en 0-6 bracht slechts een kleine rimpel in de vijver maar meer ook niet. Een bovenslag van Steenstra op 3-1 en 6-4 deed de voorsprong weer groeien en nadat Van der Bos Hendrik Kootstra op 4-1 en 6-6 met puike opslag het bos instuurde leek het einde nabij. Ook nog nadat Van der Bos drie zitballen op rij liet noteren en de laatste bal een meter tot voor de voorlijn retourneerde. Maar het zou allemaal anders lopen. Bauke Triemstra deed het voorwerk en langzaam maar zeker sloop trio Bauke Triemstra naderbij. Op 5-3 en kon Taeke de kaats niet passeren en op 5-4 en 4-6 miste Gert-Anne het perk. Na 5-5 en 2-2 miste hij daarna nog tweemaal aan de opslag en op 5-5 en 6-2 sloeg Hendrik Kootstra de bal over de bovenlijn. Hij mocht later als koning van de partij de Jan Timmer beker in ontvangst nemen. Dat mag een verrassing heten want het koningschap had opslager Bauke Triemstra ook zeker niet misstaan.

Bauke Triemstra met de weer van vakantie teruggekeerde Alle Jan Anema in de gelederen zat mooi in de lijst en behoefde zich zondag niet vreselijk in te spannen om de finale te bereiken. Kevin Jaarsma, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong hadden ruzie met de bal en konden al op 5-2 en 6-4 richting kleedkamer.

Om de premie of niets was de tegenstand van debutant Patrick van Dellen met Hendrik Jan van der Velde en Aloys Freitag te gering om echt succes te hebben. Het bleef bij een spel. (5-2 en 6-2).
Trio Gert-Anne van der Bos zat ook redelijk in de lijst maar trio Marten Bergsma c.s was toch van een ander en zwaarder kaliber. Tot eersten gelijk zat er nog wel spanning op de partij maar na de zitbal van Van der Bos op 1-1 en 6-6 ging het snel bergafwaarts met Bergsma c.s. De misser van Bergsma op 2-1 en 6-6 deed de rest. Op 5-2 en 6-4 miste Patrick Scheepstra het perk.

De halve finale tegen Jouwert Nicolay (vervanger van Arnold Zijlstra), Pieter-Jan Plat en Haije Jan Nicolay was spannend tot 2-2 en 6-6 maar de verre klap van Taeke Triemstra deed de rest. Op 5-2 en 6-2 was de passeerslag van Triemstra net voldoende voor een plaatsje in de finale.

De kleine premiewinnaar verraste met de winst op Jelle Attema c.s. Attema oogste maar gaf ook veel weg. Te veel deze keer. Op 5-5 en 6-4 deed hij de deur dicht.
Verrassend was zeker de winst op trio Menno van Zwieten. Het was een niet lopende opslag die trio Van Zwieten de das om deed. Na een snel twee spel achterstand kwam men nog even terug in de partij maar op 5-2 en 6-4 mikte Menno de laatste bal buiten de lijnen.
      
Cijfers Kimswerd:
Eerste omloop: 1. Jelle Attema, Jacob Klaas Haitsma en Evert Pieter Tolsma – 2. Jouwert Nicolay, Pieter-Jan Plat en Haije Jan Nicolay 5-5 en 4-6; 3. Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar -  4. Menno van Zwieten, Hijlke Bruinsma en Erwin Zijlstra 5-5 en 4-6;  5. Patrick van Dellen, Hendrik Jan van der Velde en Aloys Freitag – 6. Johan Diertens, Hyltje Bosma en Hillebrand Visser 5-2 6-2; 7. Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra – 8. Kevin Jaarsma, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong 5-2 en 6-4; 9. Marten Bergsma, Dylan Drent en Patrick Scheepstra- 10. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 2-5 en 2-6;

Tweede omloop: 2. Jouwert Nicolay c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 5-2 en 6-4; 5. Patrick van Dellen c.s. – 7. Bauke Triemstra c.s. 2-5 en 2-6; 10. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer;

Halve finale: 10. Gert-Anne van der Bos c.s. – 2. Jouwert Nicolay c.s. 5-2 en 6-2; 7. Bauke Triemstra c.s. staand nummer;

Finale: 7. Bauke Triemstra c.s. – 10. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-2.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers