contact zoeken wedstrijden

Deelname Team NL aan de WK te Colombia


 

Het bondsbestuur heeft deze week definitief besloten Friese kaatsers af te vaardigen naar de wereldkampioenschappen in Pasto in Colombia. Het besluit hing af van de te garanderen persoonlijke veiligheid. De Colombiaanse overheid en kaatsbond hebben recentelijk die garantie gegeven en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een positief reisadvies gegeven.

Hierdoor gaat Team NL, onder leiding van Marten Feenstra en Geert Vandervelden, in november de competitie aan met hoofdzakelijk Zuid-Amerikaanse en West-Europese landen. Naast het Llargues en het Wallball wordt het internationale spel gespeeld. Verder kan worden deelgenomen aan een Colombiaanse spelsoort.

Team NL bestaat in deze afvaardiging uit 20 personen. De kosten van verblijf, eten en vervoer is in Colombia voor rekening van de Colombiaanse overheid. Hierdoor blijven de kosten voor de KNKB beperkt tot het vervoer daarnaar toe. Een gedeelte van deze kosten is opgenomen in de lopende begroting van de KNKB.

Tevens geeft onze hoofdsponsor FB Oranjewoud een bijdrage. Ook zij hechten er waarde aan dat de KNKB verbinding zoekt met internationale kaatsorganisaties en vertegenwoordigende teams afvaardigt. Om resterende kosten te dekken, gaat de KNKB op zoek naar andere sponsors.

Voor het team wordt de reis mede mogelijk gemaakt door Reisburo Franeker die officieel reispartner is van de KNKB

IMG_1034 (500x371)

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers