contact zoeken wedstrijden

Trio Jelte Pieter Dijkstra 16de partuur op de PC

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl)
Video: KNKB Media

Het partuur van Jelte Pieter Dijkstra, Pier Piersma en Jan Schurer heeft zich op de valreep alsnog weten te plaatsen voor de komende PC. Het was meer vallen dan opstaan maar uiteindelijk was het net genoeg. In de finale tegen Remmelt Bouma, Jelte Visser en Nick Leistra leek het bij  3 om 1 mis te gaan maar  dezelfde Remmelt Bouma hielp trio Jelte Pieter Dijkstra weer in het zadel door het perk te missen en vervolgens sloeg Piersma een bal boven. Het was de opmaat naar een 3-2 stand. Trio Jelte Pieter Dijkstra pakte nu wel door en kwam op 2-3 en 6-2 voor maar het duurde toch nog tot 3-2 en 6-6 voordat de stand gelijk kon worden getrokken. Bouma plaatste  eerst twee zitballen maar de volgende bal op 3-2 en 6-6 was veel te mooi en Piersma sloeg vervolgens boven. Zonder geweldig te kaatsen wist men vervolgens de voorsprong langzaam maar zeker uit te bouwen. Op 3-3 en 6-4 miste Remmelt Bouma en op 4-3 en 6-2 sloeg Jan Schurer de kaats voorbij. Trio Remmelt Bouma kwam  vervolgens met 5-3 en schone vier achter maar die stand kwam men wonderwel ook nog te boven door een bovenslag van Jelte Visser en drie missers van opslager Jelte Pieter Dijkstra. Na 5-4 en 2-2 miste Remmelt Bouma tweemaal het perk en op 5-4 en 6-2 kon Nick Leistra de kleine kaats niet passeren.

In aanloop naar de finale moest trio Jelte Pieter Dijkstra van ver heel ver komen om alsnog de finale te halen. Patrick van Dellen, Jouke Vlasbloem en Aloys Freitag hadden lang zicht op een plaats in de finale maar na vijf eersten gelijk  kon trio Jelte Pieter Dijkstra alsnog winnend het strijdperk verlaten. Op 5-5 en 6-2 kon Freitag de kaats net passeren. Een partij met maar liefst 17 kwaadslagen…

Remmelt Bouma c.s. leek bij 4 om 1 kansloos te worden afgedroogd door André van Dellen, Tsjerk Elsinga en Jelmer Westra. Door viermaal op zes gelijk het bordje te pakken leek het snel einde oefening voor Remmelt Bouma c.s. Maar de bovenslag van  Jelte Visser op 4-2 en 6-6 deed de partij kantelen. Hij was de man van de wedstrijd (acht bovenslagen). Onder zijn leiding werd de achterstand omgezet in een 5-4 voorsprong. Op 5-4 en 6-4 was zijn achtste bovenslag goed voor een plaats in de finale. De belangstelling voor deze wedstrijd was zeer goed te noemen. Een hoofdklassenwedstrijd zou er de vingers bij af likken zoveel liefhebbers rondom de touwen.  .    

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers