contact zoeken wedstrijden

Manon Scheepstra koningin van Het Bildt

Tekst: Jan Braaksma
Foto:  Elisabeth fotografie
Video: KNKB Media

Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra pakten in een zonovergoten Sint Jacobiparochie de zege op de vrije formatiewedstrijd van kaatsvereniging Het Noorden. Na de winst in Dongjum was dit de tweede zege van deze nieuw geformeerde formatie. In de finale werd de formatie van Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra op 5-3 en 6-4 een halt toegeroepen. Het was Manon Scheepstra die toen vanuit het voorperk de bovenlijn wist te passeren. Bij 5-2 en 6-2 leek het al een gewonnen wedstrijd maar het was Nynke Sijbrandij die toen met veel elan daar een stokje voor stak. Bij 5-3 en 4-4 had het nog heel anders kunnen aflopen als Anne Monfils iets alerter was geweest bij het keren. In plaats van 5-3 en 4-6 voor trio Anne Monfils werd het nu 5-3 en 6-4 voor Ilse Tuinenga c.s. Daarna besliste de latere koningin Manon Scheepstra de partij met een fraaie bovenslag.

Het winnende partuur moest in aanloop naar de finale stevig in de beugel om trio Elly Hofman, Marte Altenburg en Louise Krol van zich af te schudden. Laatstgenoemd trio hing heel lang aan het elastiek maar toen Elly Hofman op 4-2 en 6-6 het perk miste was dat het begin van het einde. Op 5-3 en 6-6 was de partij geschiedenis. De halve finale tegen Nynke Sinnema c.s. was lang een partij maar het verschil zat vooral in het perkspel. Op 5-2 en 6-6 was de finale een feit.

De premiewinnaars waren warm nog koud geworden van de twee partijen die nodig waren om de finale te bereiken. Harmke Siegersma, Maaike Osinga en Iris van der Veen moesten nu ook weer constateren dat hun formatie geen doorslaand succes is en ook niet meer zal worden. Zelfs het eer reddende bordje zat er niet in. (5-0 en 6-4). 
De halve finale tegen Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra was van het zelfde laken een pak. (5-0 en 6-6).
In de strijd om het derde geld kaatste Nynke Sinnema c.s. met veel meer overtuiging dan Marije Hiemstra c.s. Op 5-2 en 6-6 konden ook deze dames richting verkoelende douches.

Cijfers Sint Jacobiparochie. 1. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra – 2. Elly Hofman, Marte Altenburg en Louise Krol 5-3 en 6-6; 3. Nelie Steenstra, Anouk Tolsma en Martzen Deinum – 4. Nynke Sinnema, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia 5-5 en 2-6; 5. Tineke Dijkstra, Hermine Sytema en Jeske de Boer – 6. Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra 4-5 en 2-6; 7. Harmke Siegersma, Maaike Osinga en Iris van der Veen – 8. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra 0-5 en 4-6;

Halve finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 4. Nynke Sinnema c.s. 5-2 en 6-6; 6. Marije Hiemstra c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 0-5 en 6-6

Finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 5-3 en 6-4.

Derde prijs: 4. Nynke Sinnema c.s. – 6. Marije Hiemstra c.s. 5-2 en 6-6.

0S7A0544
0S7A0538

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers