contact zoeken wedstrijden

Zilveren Anjer voor Pieter Breuker

Tekst Rynk Bosma

Een toepasselijker omgeving kon Pieter Breuker zich op woensdag 14 juni nauwelijks wensen. In de Burgerzaal in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam kreeg Pieter Breuker de Zilveren Anjer uitgereikt van prinses Beatrix. In een entourage waar de historie de mensen van alle kanten toegrijnsde, was er nauwelijks een meer passende omgeving denkbaar.
 
In de Lofrede (Laudatio) van Adriana Esmeijer werd sporthistoricus Breuker geroemd om zijn pionierswerk. ,,U heeft de sportgeschiedenis als onderzoeksterrein uit de kinderschoenen gehaald en een paar stevige wandelschoenen gegeven.’’ Sinds het verschijnen van Keatserstaal  in 1983 is de in 1945 in Schingen geboren Breuker publicitair nooit weer opgehouden met  schrijven over sport en cultuur en de samenhang tussen beide maatschappelijke verschijnselen.
 
In de kaatswereld verwierf hij toch de meeste faam met De fiifde woansdei 150 jier PC uit 2003 dat hij samen met andere auteurs schreef. Ook was hij medeoprichter van De Keatsfreon en later de stuwende kracht bij het nieuwe magazine De Sportwereld waarvan hij erelid is. Meer over Pieter Breuker in de Keats! van juli.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers