contact zoeken wedstrijden

Trio Anne Monfils wint in Easterein

Tekst: Jan Braaksma

Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra zijn zondag in Easterein winnaar geworden van de eerste vrije formatiewedstrijd van het seizoen voor de dames hoofdklasse. 

De finale in Easterein was een partij die tot het einde boeide. Beide formaties zijn aan elkaar gewaagd. Trio Tuinenga pakte dan wel het eerste bordje doordat Anne Monfils op 6-4 de bal over het perk tilde maar daarna was het de opslag van diezelfde Anne Monfils die voor de kentering zorgde. Op 1-0 en 2-6 plaatste zij een zitbal. Bovendien hield zij in deze periode het perk Wiljo en Manon kort. 

Trio Monfils liep mede daardoor uit naar een 3-1 voorsprong. Onder impulsen van opslager Ilse Tuinenga werd de achtervolging ingezet. Op 3-1 en 2-6 plaatste zij een zitbal. De ferme bovenslag van Manon Scheepstra op 3-2 en 4-6 zorgde voor de aansluiting. Trio Tuinenga zat nu beter in de partij en kreeg loon naar werken door op 3-3 en 6-6 het zevende eerste binnen te halen door een fraaie zitbal van Ilse Tuinenga. De dames denderden door en het was dezelfde Ilse die op 4-3 en 6-4 de bal voor de kaats hield. Maar het pleit voor Monfils c.s. dat zij het hoofd niet lieten hangen en door voorbij slaan van de kaats door de jongste Sijbrandij op 5-3 en 4-6 en boven slaan van Marrit Zeinstra op 5-4 en 4-6 maakte de aansluiting compleet. Op 5-5 en 6-2 besliste Monfils de partij met een zitbal.

Trio Monfils bereikte de finale via zeges op respectievelijk trio Nicole Hempenius c.s. (5-1 en 6-4) en in de halve finale Marije Hiemstra c.s. (5-2 en 6-6). In de laatste partij was de bovenslag van Nynke Sijbrandij beslissend.

Ilse Tuinega c.s. moesten eerst aantreden tegen Harmke Siegersma c.s. Na een moeizaam begin liep men toch vrij snel naar een 5-2 en 6-6 zege. De halve finale tegen Elly Hofman c.s. was een fluitje van een cent. Op 5-0 en 6-6 kon men al richting kleedkamer.

De strijd om het derde geld ging tussen de parturen van Elly Hofman c.s. tegen dat van Marije Hiemstra c.s. Tot drie eersten gelijk zat er weinig licht tussen beide parturen daarna was het overwicht licht voor Elly Hofman haar partuur. Via 5 om 3 werd het uiteindelijk 5-4 en 6-2 met een voorslag van Marije Hiemstra. 

Easterein in cijfers: 1. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra – 2. Harmke Siegersma, Maaike Osinga en Iris van der Veen 5-2 en 6-6; 3. Elly Hofman, Marte Altenburg en Louise Krol – 4. Joukje Kuperus, Klasine Huistra en Annelien Broersma 5-2 en 6-4; 5. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra – 6. Nicole Hempenius, Anke Winkel en Sandra Hofstra 5-1 en 6-4; 7. Nynke Sinnema, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia – 8. Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra 5-5 en 4-6;

Halve finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 3. Elly Hofman c.s. 5-0 en 6-6; 5. Anne Monfils c.s. – 8. Marije Hiemstra c.s. 5-2 en 6-6;

Finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. 5. Anne Monfils c.s. 5-5 en 2-6.
Om de derde prijs: 3. Elly Hofman c.s. - 8. Marije Hiemstra c.s. 5-4 en 6-2.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers