contact zoeken wedstrijden

Erwin Zijlstra zet Easterlittens weer op de kaart

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Elisabeth Fotografie

Erwin Zijlstra, de 21-jarige achterinse uit Easterlittens, beleefde in Dronryp tot nu toe zijn mooiste succes uit zijn nog prille kaatscarrière. Met zijn maten Menno van Zwieten en invaller Renze Pieter Hiemstra won hij de spannende maar kwalitatief matige finale van Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Patrick Scheepstra op 5-5 en 6-4 met een kwaadslag van voorinse Alle Jan Anema. Erwin Zijlstra werd na afloop terecht gekroond als koning van de partij. Met zijn prima spel zowel op als uit was hij het die zijn partuur na een snelle 3-0 achterstand weer op het spoor zette daarbij stevig geholpen door de vele opslagmissers van zowel Bauke Triemstra als ook Patrick Scheepstra. Maar ook Menno van Zwieten en Erwin Zijlstra misten te vaak het perk.
In de finale telden wij 27 missers maar dat was nog geen record want om de premie of niets stond de teller pas stil bij 28 stuks. De ferme klap van Erwin Zijlstra op 3-3 en 6-6 deed Triemstra c.s,. wankelen. Kwaad uitslaan van Patrick Scheepstra op 4-3 en 6-4 deed de marge vergroten. Voorbij slaan van de kaats door Alle Jan op 5-3 en 6-6 bracht de spanning weer terug in de partij. Drie missers van Van Zwieten zette de deur voor Triemstra c.s. weer wijd open. Het laatste eerst verliep spannend. Na schone vier voor Van Zwieten c.s. werd het toch weer 5-5 en 4-4 maar toen had Van Zwieten tweemaal succes bij Alle Jan Anema. 

Trio Van Zwieten bereikte de finale via winstpartijen tegen respectievelijk Jelte Pieter Dijkstra, Renze Pieter Hiemstra en Hendrik Kootstra. (5-3 en 6-6). Dezelfde Renze Pieter Hiemstra die later als vervanger van de geblesseerde Hijlke Bruinsma alsnog naar de derde winst in Dronryp zou gaan. Eerder zegevierde hij in 2014 en 2015.

In de tweede omloop had men even wat moeite met trio Johan van der Meulen (vervanger voor Enno Kingma), Pier Piersma en Daniël Iseger (vervanger van Jouke Bosje). De laatsten wilden wel maar kwamen gewoon te kort tegen Van Zwieten c.s. (5-2 en 6-2).

De halve finale tegen het sterke partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hans Wassenaar ging tot drie eersten gelijk op maar daarna was het Renze Pieter Hiemstra die op 4-3 en 6-6 met een fraaie bovenslag het verzet brak. Op 5-3 en 6-6 miste Bergsma het perk. 

De premiewinnaars hadden de zwaarste klus in de strijd om de premie of niets. Trio Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra liepen na drie eersten gelijk voortdurend achter de feiten aan. Taeke die op 3-3 en 6-4 de kaats niet voorbij sloeg en Patrick die op 4-3 en 6-4 een fraaie tusseninse bal plaatste. Taeke deed de marge verkleinen met een fraaie klap op 5-3 en 6-6 en de buitenslag van Patrick Scheepstra op 5-4  en 2-6 maakte de aansluiting compleet. Met Tjisse Steenstra aan de eerste opslag werd het toch nog 5-5 en 6-6 maar winst zat er niet meer in want op 5-5 en 6-6 mepte Alle Jan de bal over de bovenlijn. Ondanks zestien missers toch nog een partij uit het vuur slepen. Het kan tegenwoordig allemaal.
Een simpele zege op trio Jelle Attema c.s. was voor Marten Bergsma c.s. voldoende voor het derde geld. ( 5-2 en 6-2).    

Dronryp in cijfers: 1. Michiel Scheepvaart, Michel van der Veen en Klaas Pier Folkertsma – 2. Johan van der Meulen, Pier Piersma en Daniël Iseger 0-5 en 4-6; 3. Menno van Zwieten, Hijlke Bruinsma en Erwin Zijlstra – 4. Jelte Pieter Dijkstra, Renze Pieter Hiemstra en Hendrik Kootstra 5-3 en 6-6; 5. Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Thomas van Zuiden – 6. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 0-5 en 6-6; 7. Hendrik Tolsma, Allard Hoekstra en Sjoerd de Jong – 8. Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Patrick Scheepstra 4-5 en 2-6; 9. Jelle Attema, Jacob Klaas Haitsma en Jan Schurer – 10. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hans Wassenaar 2-5 en 2-6;

Tweede omloop: 2. Johan van der Meulen c.s. – 3. Menno van Zwieten c.s. 2-5 en 2-6; 6. Gert Anne van der Bos c.s. – 8. Bauke Triemstra c.s. 5-5 en 6-6 (Bauke Triemstra c.s. wint); 10. Marten Bergsma c.s. staand nummer;

Halve finale: 10. Marten Bergsma c.s. - 3. Menno van Zwieten c.s. 3-5 en 6-6; 8. Bauke Triemstra c.s. staand nummer;

Finale: 8. Bauke Triemstra c.s. – 3. Menno van Zwieten c.s. 5-5 en 4-6.  
 

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers