contact zoeken wedstrijden

Kaatstrainer 2 cursus

Op maandag 27 februari gaat de eerste kaatstrainerscursus van 2017 van start in Sint Annaparochie.

Verenigingen kunnen altijd enthousiaste trainers gebruiken voor het geven van trainingen aan kinderen, jongeren en/of volwassenen. Ben je 15 jaar of ouder en lijkt het je leuk om kaatsers tips te geven, te enthousiasmeren en de kaatstechnieken aan te leren? Dan is de Kaatstrainer 2 cursus een goede keuze!

Beginnende trainers starten met een cursus op niveau 2. In deze cursus leer je hoe je verantwoord training kunt geven aan met name de jeugdige kaatsers. Je bent misschien wel de eerste trainer waarmee ze te maken krijgen. Jouw rol is om deze enthousiaste kaatsers de basisvaardigheden verder aan te leren en te verbeteren. Om dit te kunnen doen, wordt in de cursus veel aandacht besteed aan de kaatstechnieken van de opslag, uitslag en het tussenspel. Je leert hoe je deze op een positieve, leuke en goede manier over kan brengen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het voorbereiden van een training, het begeleiden bij wedstrijden en activiteiten.

Bijeenkomsten
De Kaatstrainer 2 cursus bestaat uit 6 workshops waarin er veel aandacht is voor het in de praktijk geven van trainingen. De theorie die aan bod komt, is ondersteunend aan de praktijk en geeft meer inzicht in het verantwoord geven van een training. Een onderdeel van de cursus is maken van opdrachten behorend bij een portfolio. Tijdens de cursus word je begeleid door opleiders van de FB Oranjewoud Kaatsacademie.

Stage
Een onderdeel van de Kaatstrainer 2 cursus is het lopen van een stage. Idealiter loop je stage bij een ervaren (en gediplomeerde) kaatstrainer die je kan ondersteunen bij het uitvoeren van de opdrachten. Eerst geef je delen van een training. Later word je zelf meer verantwoordelijk voor het geven van de trainingen. De stagebegeleider evalueert dan met jou en geeft feedback.

Interesse?
Meld je dan hier aan.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bondsbureau via
 

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers