contact zoeken wedstrijden

Trio Marten Bergsma wint in Arum

Wie Arum wint wint niet de PC die slogan is als zo oud als er in Arum wordt gekaatst. Nu is het wel zo dat de laatste jaren de winnaar van Arum inderdaad niet de winnaar van de PC werd. 

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl)

Duidelijk is wel naar de wedstrijd in Arum dat het aantal kandidaten dat de zege opeisen kan met de dag groeit. Aan het lijstje van eventuele winnaars kan ook het partuur van Marten Bergsma, Hendrik Kootstra en Erwin Zijlstra gemakkelijk aan worden toegevoegd. Op de generale voor de PC waren zij in de finale veel te sterk voor trio Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra. Op 5-3 en 6-0 viel de laatst opgeslagen bal van Bauke Triemstra buiten de lijnen. Daarbij kwam de zege bij het partuur dat in de halve finale nog alles uit de kast moest halen om überhaupt in de finale te mogen uitkomen.

Tegenstander Bauke Triemstra c.s. had in de halve finale een felle strijd moeten leveren met trio Gert-Anne van der Bos. Daar leek het aanvankelijk helemaal niet op omdat de Van der Bos c.s. met gedegen spel was uitgelopen naar een veilige 3-1 en 6-2 voorsprong. De twee spel leken voor het oprapen maar dat veranderde toen Van der Bos op 3-1 en 6-6 het perk miste. Dat was het sein voor Bauke Triemstra c.s. om de achtervolging in te zetten. Via 4 om 2 werd dat op 4-3 en en 6-2 met een treffer van Scheepstra ook gerealiseerd.  Passeren van de kaats door dezelfde Scheepstra op 4-4 en 6-6 bracht hen zelfs aan de leiding maar niet passeren van de kaats door Drent op 5-4 en 2-6 bracht de telegraaf weer in evenwicht. Bij 5-5 en 4-4 was alles nog mogelijk. De door Iseger opgeslagen bal was prima maar Scheepstra wist de moeilijke bal toch nog tot een bovenslag te promoveren. Het kon feitelijk niet maar gebeurde toch. Vervolgens sloeg Iseger niet ver genoeg uit, sloeg Drent ook half terug maar wist Iseger de halve kans niet te benutten en kwam trio Bauke Triemstra in de finale.

De scherpte die er tegen  Van der Bos was, was er niet tegen Bergsma c.s. Het gif was niet meer voldoende aanwezig om er nog een partij van te maken. Drent die in de halve finale nog prominent aanwezig was kwam nu niet uit de verf wat ook een verdienste was van Bergsma en Zijlstra die het perk van Triemstra kort hielden. Via spel gelijk liep Bergsma c.s. uit naar een 4-2 voorsprong. Vooral het teloor gaan van de 6-2 voorsprong bij een 3-2 achterstand strooide veel zout in de wonde.  De misser van Scheepstra kwam hard aan.  Triemstra deed nog wel wat terug maar op 4-3 en 6-6 hielp Bauke Triemstra de laatste kans om zeep door de bal buiten de lijnen te gooien.  Via twee bovenslagen van Zijlstra en twee missers van Triemstra werd hun lot bezegeld.

Marten Bergsma werd uitgeroepen tot koning van de partij en daar zat de commissie belast met het koningschap toch duidelijk naast. Er kon maar een man koning worden en dat was Erwin Zijlstra uit Easterlittens.

Trio Gert-Anne van der Bos kaatste tot de halve finale twee mooie partijen. De strijd tegen Tjisse Steenstra c.s. duurde ruim vijf kwartier en was een finale waardig. Zowel Steenstra als Van der Bos sloegen voor ‘Master’op. Het was de laatste die op 5-5 en 6-4 met een onverwerkbare bal de zege veilig stelde.

De strijd tegen Jan-Dirk de Groot c.s. was kort maar krachtig. Gert-Anne was heer en meester en daardoor liep Van der Bos c.s. naar een 4-0 en later 5-1 voorsprong. De buitenslag van Jan-Dirk de Groot op 4-1 en 6-6 deed de deur dicht. Op 5-1 en 6-2 retourneerde Iseger tot in het perk.     

Cijfers Arum.Eerste omloop: 1. Jan-Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar – 2. Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik-Jan van der Velde en Evert Pieter Tolsma  5-2 en 6-2; 3. Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra  - 4. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger  5-5 en 4-6; 5. Menno van Zwieten, Pier Piersma en Sjoerd de Jong – 6. Marten Bergsma, Erwin Zijlstra en Hendrik Kootstra 3-5 en 0-6; 7. Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Gert-Jan Meekma  - 8. Johan van der Meulen, Alle-Jan Anema en Hijlke Bruinsma  5-4 en 6-2; 9. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra – 10. Jelle Attema, Erik Haitsma en Lennart Adema 5-0 en 6-0; Tweede omloop: 1. Jan-Dirk de Groot c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 2-6; 6. Marten Bergsma c.s. – 7. Peter van Zuiden c.s. 5-4 en 6-6; 9. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale:  9. Bauke Triemstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-4; 6. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 6. Marten Bergsma c.s. – 9. Bauke Triemstra c.s. 5-3 en 6-0.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers