contact zoeken wedstrijden

Veel deelnemers NK Wallball

Zondagmiddag werd het Jeugd NK Wallball dubbels georganiseerd in sporthal 'De Trije' te Franeker. Meer dan 100 wedstrijden moesten worden gespeeld in drie categorieën.

Foto: Anneke Westra

KNKB TV in gesprek met Hille Saakstra en Simon Minnesma (zie onderaan)

Voor de eerste keer organiseerde de KNKB het NK Wallball dubbels voor de jeugdcategorieën. Met 40 tweetallen verdeeld over zes categorieën (13-, 15- en 17- voor jongens en meisjes) is in de Trije in Franeker gestreden voor de nationale titels. Via poulewedstrijden of een dubbele competitie, gespeeld tot 11 punten wachtten de winnaars een felicitatie van Hans Wassenaar. Wassenaar zelf ook geen onverdienstelijk Wallballer en een inspirerend voorbeeld voor de jeugd. De organisatie liep als een trein en het evenement is zeker voor herhaling vatbaar.
Opvallend was dat de twee tweetallen die zich voor twee categorieën hadden aangemeld ook in de beide categorieën een prijs wonnen. Fiera de Vries en Corrie Kroondijk wonnen hun eigen categorie (13 jaar en jonger) en ook het zilver in de categorie 15 jaar en jonger. Pieter-Jan Leijenaar en Karel Monfils maakten het helemaal uniek. Ze wonnen het goud in beide categorieën, zowel in hun eigen leeftijdscategorie (15 jaar en jonger) als in de hogere categorie (17 jaar en jonger). Onthoud deze namen, we gaan ze vast nog vaker tegenkomen in de kaats- en Wallballwereld.
Wallball is razend populair bij de jeugd. Door de Wallballtrainingen voor de jeugd bij o.a. Score Wallball, Dutch Wallball School en bij kaatsverenigingen, maar ook door het spelen van toernooien is het duidelijk zichtbaar dat de spelers vooruit gaan. Het Wallball spel is laagdrempelig, attractief en intensief. Een heerlijke sport om te doen en om naar te kijken, voor jeugd, maar zeker ook voor senioren.

Uitslagen:
Meisjes 13 jaar en jonger
1e prijs: Fiera de Vries en Corrie Kroondijk
2e prijs: Roelie Kroondijk en Rixt Fokkema

Jongens 13 jaar en jonger
1e prijs: Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma
2e prijs: Allard van Wigcheren en Mark Minnesma

Meisjes 15 jaar en jonger
1e prijs: Silke Heinsma en Annet de Haan
2e prijs: Fiera de Vries en Corrie Kroondijk

Jongens 15 jaar en jonger
1e prijs: Pieter-Jan Leijenaar en Karel Monfils
2e prijs: Jasper Jager en Jelle Cnossen

Meisjes 17 jaar en jonger
1e prijs: Leila Moufakkir en Anne Monfils
2e prijs: Simona Kootstra en Hiske Zeinstra

Jongens 17 jaar en jonger
1e prijs: Pieter-Jan Leijenaar en Karel Monfils
2e prijs: Wessel van Wier en Jolt Vollema

nkwallball20168
IMG_1403

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers