Kaatsblessures in kaart gebracht - KNKB
contact zoeken wedstrijden

Kaatsblessures in kaart gebracht

In het van het afronden van de Masteropleiding Sportfysiotherapie bij Avans+ voert Alex Heitmeijer een onderzoek uit naar de aantallen en de aard van de blessures die tijdens het kaatsen ontstaan. Het gaat hierbij om de volgende categorieën: Heren Hoofdklasse, Dames Hoofdklasse, Heren 1e en 2e klasse, Dames 1e klasse, Senioren 30+ en Senioren 50+ .

Kaatsblessures zorgen voor veel persoonlijk leed en ongemak. In sommige gevallen leidt een blessure zelfs tot het noodgedwongen beëindigen van de kaatscarrière. Daarnaast leiden de blessures tot zorg- en sociaalmaatschappelijke kosten. De blessuregegevens zijn noodzakelijk om in de toekomstgerichte preventieprogramma’s op te kunnen zetten. Vergelijkbaar onderzoek is reeds uitgevoerd voor andere sporten in Nederland. Bij het kaatsen is dit nooit eerder onderzocht. Het betreft dus een uniek onderzoek. Het kaatsen is qua omvang een relatief kleine sport. Om een betrouwbaar onderzoek neer te kunnen zetten is het daarom noodzakelijk dat zoveel mogelijk kaatsers de vragenlijst invullen. Ook wanneer er geen blessures waren, is het relevant om de vragenlijst in te vullen.

Alle kaatsers zullen via de mail een brief met een link naar de vragenlijst toegestuurd krijgen. Hopelijk wil iedereen zijn medewerking verlenen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via

kaatsblessures

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers