contact zoeken wedstrijden

KNKB betreurt stoppen Cornelis Terpstra (update)

De KNKB betreurt het stoppen van topkaatser Cornelis Terpstra. Terpstra is een getalenteerd kaatser die onder andere het belangrijke ‘Klavertje Vier’ heeft gewonnen. De KNKB vindt het jammer dat hij niet langer op de Friese kaatsvelden te bewonderen is.

We vinden het temeer jammer dat hij besloten heeft te stoppen op een moment nu de KNKB midden in het proces zit een eerlijke competitie te bewerkstelligen en dat iedereen met eenzelfde handschoen kan kaatsen. Dit was ook het uitgangspunt van Cornelis Terpstra.

De bond heeft binnen haar mogelijkheden en regelgeving, nadat de rechter uitspraak had gedaan in het kort geding, naar oplossingen gezocht voor de ontstane situatie. Er waren na het kort geding nog twee mogelijkheden voor Terpstra om in het bezit van een want te komen, namelijk een reglementaire want van een licentiehouder te laten maken dan wel een handschoen van een collega-kaatser over te nemen.

Terpstra heeft echter beide mogelijkheden niet willen accepteren. Wij betreuren het dan ook zeer dat binnen de gestelde kaders er geen oplossing is gekomen.

Wij wensen Cornelis Terpstra alle succes in zijn verdere loopbaan en hopen dat hij op een of andere manier betrokken blijft bij de kaatssport.

Bondsdirecteur Geert Faber reageerde op de beslissing van Terpstra voor Omrop Fryslân radio.

Foto: Archief KNKB Media

Verslaggever Geert van Tuinen van Omrop Fryslân in gesprek met Bondsdirecteur Geert Faber

Speler wordt geladen

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers