contact zoeken wedstrijden

Cornelis Terpstra daagt KNKB inzake handschoen.

Hoofdklasse kaatser Cornelis Terpstra heeft gisteren in de media aangekondigd dat hij een kort geding tegen de KNKB begint met als doel het onmiddellijk verkrijgen van een licentie tot het maken van kaatshandschoenen.


De KNKB wil hierbij nogmaals laten weten dat vorig jaar is besloten het bestaande licentiebeleid m.i.v. 1 januari 2016 te wijzigen. De bond wil hiermee op het gebied van het vervaardigen van kaatshandschoenen vrij economisch verkeer bewerkstelligen.
 
Twee van de drie huidige handschoenenmakers zijn in de negentiger jaren door het toenmalige hoofdbestuur gevraagd hun baan op te zeggen om handschoenen te maken. Zij zijn toen hierop ingegaan en hebben van het maken van wanten hun broodwinning gemaakt. De KNKB vindt het een morele verplichting de huidige licentiehouders zodanig tegemoet te komen om een overgangsperiode in te lassen tot 1 januari 2016. In deze periode kunnen zij hun bedrijfsvoering en (geplande) investeringen aanpassen.
 
Daarnaast krijgen ze hierdoor tijd om andere bronnen van inkomsten te zoeken om evt. inkomstenderving te voorkomen.

De KNKB vindt het daardoor belangrijk dit beleid tot genoemde periode in stand te houden. Dit houdt in dat wij niet op de vraag van Terpstra kunnen ingaan om hem per direct een licentie te verlenen.

G.Faber


Klik hier voor reportage van Radio 1

Handschoen AV 20.11.2014 (1)

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers