contact zoeken wedstrijden

Kaatshandschoen 2015!

Op de Algemene Ledenvergadering van 20 nov. j.l. te Franeker is afgesproken dat de kaatshandschoen nieuwe aanpassingen krijgt. Dit om controle te verbeteren, manipulaties tegen te gaan, slagkracht verder te verminderen en daarmee het spelbeeld te verbeteren.

Het betreft de volgende aanpassingen:
-verwijdering van het achterleertje
-vingers van de plastic nap worden ingekort
-de stiknaad onder de nap komt op 6,5 c.m.
-de stiknaad van de vingers komt op 20 m.m.

Deze nieuwe aanpassingen gelden voor wedstrijdseizoen 2015 voor de Heren senioren, te weten hoofdklas, 1ste en 2de klas, en de Junioren. Dit betekent dat alle kaatsers die volgend jaar op dat niveau spelen (ook al is het eenmalig) een nieuwe handschoen moeten aanschaffen. Vorig jaar kon de handschoen nog worden aangepast, maar dat is met deze wijzigingen niet mogelijk.

De overige categorieën worden in 2015 nog niet verplicht een aangepaste kaatshandschoen aan te schaffen. Hou daar voor wedstrijdseizoen 2016 wel rekening mee. Na wedstrijdseizoen 2015 wordt e.e.a. geëvalueerd, waarna besloten gaat worden of de andere categorieën wel of niet van een nieuwe handschoen moeten zijn voorzien.

Wat de afdelingswedstrijden betreft, wordt een onderscheid gemaakt tussen de kaatsers die zich opgeven voor de cycli en degenen die dat niet doen. Deze laatsten worden niet verplicht een nieuwe handschoen aan te schaffen. Zij mogen kaatsen met een handschoen die overeenkomt met de bepalingen waar de overige categorieën ook aan moeten voldoen. Dit betreft de bepalingen uit het Kaatsreglement zoals niet zwaarder dan 200 gr., soepel leer en nap met onderleertje. Hou er rekening mee dat dit op termijn, wellicht na een periode van twee wedstrijdseizoenen, ook gaat worden aangepast.

Handschoen AV 20.11.2014 (1)
Handschoen AV 20.11.2014 (2)
kaatshandschoen2015

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers