contact zoeken wedstrijden

Europees Jeugdkampioene Marrit Zeinstra wint enkel-B op Dutch Open

Het eerste Nederlandse succes op het Dutch Open is een feit. De 16-jarige Marrit Zeinstra is winnaar geworden van het enkelspel in het Dames B-toernooi. In het dubbeltoernooi speelt ze zondag met Anne Monfils uit Kimswerd. Romy van der Veen is winnares geworden van de verliezersronde in de dames B-klasse.

Er waren op de eerste dag van het toernooi een aantal verrassende uitslagen. Topspeler uit de USA, Victor LoPierre, verloor in de knock-outfase van de ijzersterk spelende Argentijn Leandro Rodriguez. Het was niet zijn eerste verlies van de dag. In de poulefase was hij al afgetroefd door Kees van der Schoot. De winst op Lopierre was voor Van der Schoot echter geen vrijbrief naar het hoofdtoernooi: De Engelsman Dan Grant had net als Kees 2 wedstrijden in de poule gewonnen. Door het onderling resultaat (15-4 voor Grant) viel dat in het voordeel van de Engelsman uit. De als eerste geplaatste William Polanco kende geen problemen. Hij is als eerste in zijn poule geëindigd en wist in de winnaarsronde moeiteloos te winnen van de Belgisch Kampioen Sebastien Potiez. Ook de Fransman Andy Couteau doorbrak de hegomonie van de USA door Tony Roberts, toch al geen liefhebber van het enkelspel vanwege versleten knieën, met 15-2 te verslaan in de achtste finales.

In de Dames A-Klasse staat Miranda Scheffer morgen in de finale tegen Jessica Gawl (Canada). Geke de Boer, vorige week nog zeer succesvol in België moest in de halve finale tegen Iranda Scheffer de handdoek in de ring gooien vanwege een rugblessure. Harmke Siegersma kwam in de andere halve finale net te kort tegen Jessica Gawl: 21-17.
Dick Warner (UK) haalde zijn eerste titel ooit binnen. Hij gloreerde in de Heren 50+ klasse.
Metye Tanguy, een jeugdig talent uit België, staat zondagmorgen (erg) vroeg in de finale tegen Allard Hoekstra, die zich als enige Nederlander wist te handhaven in de door Belgische spelers gedomineerde competitie bij de heren B.

meer info op www.onewalhandball.nl

KNKBTV in gesprek met William Polanco

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers