contact zoeken wedstrijden

Heren 30+ Door elkaar loten del + verl.r.

1 september 2013 11:00
Heerenveen
Categorie | Heren 35+
Soort Door elkaar loten
Vereniging KV DE POMPEBLEDDEN
Scheidsrechter Clubscheidsrechter,
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Zondag 1 september dat de 30+-ers weer de wei in mochten en wel in Heerenveen. 8 partuur aan kaatsers hadden zich opgegeven waardoor er een winnaars- en verliezersronde gekaatst kon worden. Helaas bleek bij aanvang toch nog een kaatser zich afgemeld te hebben, maar door een zeer snelle actie van één van de kaatsers kon er nog één opgetrommeld worden.

En toen kon het los, voor de eerste schifting. De 4 winnaars mochten door in de winnaarsronde en de vier verliezers door in de verliezersronde. Tijdens deze 4 partijen werd spannend gekaatst, getuige de uitslagen (5-3 / 5-4 en 5-5) Een partij verliep vlot: 5-2

In de tweede ronde waren de partijen al even spannend, wat ook in de uitslag naar voren kwam: 5-5 en 5-4. In de verliezersronde was het iets minder spannend, 5-2 en 5-3.

En toen de finales. In de winnaarsronde stonden de parturen van Jan Jelle Jongsma cs en Theun vd Molen cs tegenover elkaar. Een bizarre finale, die uiteindelijk op 5-5 en 6-4 werd beslist door Jan Jelle in zijn voordeel. Bizar omdat van het partuur van Theun vd Molen Gerard Tamminga aan het begin van de partij niet echt meer verder kon kaatsen door een vervelend opspelende rugblessure, even eerder opgelopen in de partij. Even later viel zijn maat Jacob Kamsma ook nog eens uit met een blessure. Na goed overleg met elkaar en de scheidrechter kon Johan Binnema dit onfortuinlijk partuur uit de brand helpen.

In de verliezersronde werd de finale gewonnen door Marco Lautenbach cs, zodat zij ook nog een puntje aan hun totaal konden toevoegen.


Heerenveen 30+
1e prijs Jan Jelle Jongsma Damwalde
Rene Leenstra Heerenveen
Willem Buurstra Franeker

2e prijs Theun van der Molen, Franeker
Jacob Kamstra, Franeker
Gerard Tamminga, Heerenveen

1e pr verl. Ronde Marco Lautenbach Amsterdam
Egbert vd Veen, Makkum, uitgevallen: 1e ronde, vervangen door Jan Jelle Bouma
Yme Hiemstra, Tjalleberd

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers