contact zoeken wedstrijden

Afdelingscompetitie Afdeling afd

8 juni 2013 11:00
Amsterdam
Categorie Afdelingscompetitie
Soort Afdeling
Vereniging AMSTERDAM
Scheidsrechter Clubscheidsrechter
Wedstrijdsecretaris M. Frietema
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Zonovergoten kaatsdag te Amsterdam

Op zaterdag 8 juni organiseerde Kaatsclub Amsterdam haar jaarlijkse landelijke kaatswedstrijd in KNKB-FBA verband. Ditmaal een senioren 'afdelings'- en en 'door elkaar loten' wedstrijd. De wedstrijd vond plaats op Sportpark de Eendracht te Amsterdam-Geuzenveld, bij het altijd gezellige sfeervolle accommodatie van SV Parkstad. Mooi weer, een licht briesje, een prima loting en door wedstrijd sponsor Marcus Frietema Afbouw beschikbaar gestelde mooie te behalen BBC dag prijzen, zorgden er voor dat er van begin tot het einde door een iedere deelnemers voluit gekaatst werd.
Bij de 'door elkaar loten' wedstrijd was de derde prijs voor het partuur van Berend Smit (Uithoorn), Gerd Wouters (Haarlem) en Jan van der Meulen (Franeker). In de finale wonnen Minze Tolsma (Nieuwegein), Gerrit Sijtsema (Zaltbommel) en Roel Westerhof (Alkmaar) met 5-4 en 6-0 van de premie winnaars Jelle Visser (Castricum), Sybren Feenstra (Dronten ) en Kees Sikkema (Dronten).
Bij de 'afdelings' wedstrijd was de derde prijs voor het partuur van Den Haag met Gerben Bootsma, Peter Veltman en Simon van der Gaast.
In een bloedstollende finale won het partuur van Hilversum met Jan Rense Visser, Marinus Grond en Franke Ferwerda met 5-5 en 6-2 van Dronten met Arjan Staphorsius, Liron Siderius en Ludy Limburg. Nadat de beide 1e prijs winnaars met een lauwerkrans gehuldigd waren (= symbolisch toebedelen van eeuwige roem), werd Roel Westerhof uit Alkmaar uitgeroepen tot Koning (beste kaatser van de dag) en mag zich dan tot wedstrijd volgend jaar eigenaar noemen van de de wisselbokaal in de vorm van een 'heus' Amsterdammertje.

Zie ook foto's op www.kaatsclubamsterdam.nl

Op 13 juli om 13.00 uur, wordt de 'Vondelpark' partij, een kaatswedstrijd met zachte bal, gehouden in het Vondelpark, ingang Vondelkerkstraat ter hoogte van Overtoom 449, tramlijn 1 halte Rhijnvis Feitstraat.
Een ieder belangstellende die hieraan wil deelnemen kan zich daar toe aan melden bij info@kaatsclubamsterdam.nl of via facebook 'Kaatsvereniging Amsterdam'

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers