contact zoeken wedstrijden

Pupillenjongens Door elkaar loten verl. Ronde

20 mei 2012 10:00
Bolsward
Categorie Pupillenjongens
Soort Door elkaar loten
Vereniging BOLSWARD
Scheidsrechter Clubscheidsrechter
Wedstrijdsecretaris R. Venema
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Prachtige kaatsdag met pupillenjeugd.

Zondag 20 mei werd er op ’t Oordje gestreden door de pupillenjeugd van de KNKB. Onder prachtige weersomstandigheden gingen in totaal 120 kaats(t)ers de strijd aan.
Er werd gekaatst in vier verschillende klassen. De pupillenmeisjes waren opgedeeld in een A-klasse met vier parturen en in een B-klasse, waarin 20 parturen op de lijst stonden.
In de A-klasse was het tot aan de laatste poulewedstrijd spannend. Kim Dijkstra en Rixt Wijnia moesten het hierin opnemen tegen Amarins de Groot en Annet de Haan. Dat alle vier meiden over talent beschikken was wel duidelijk. Zowel op als uit sloegen de meiden kranig van zich af. Uiteindelijk waren het Kim en Rixt die de partij met 5-4, 6-4 naar zich toe trokken. Hiermee wonnen zij de krans en moesten Amarins en Annet genoegen nemen met een tweede prijs.
Jannica van der Ploeg en Boukje-Ellen Bosma mochten in de B-klasse de kransen mee naar huis nemen. Na vier winstpartijen troffen zij in de finale het tweetal Rianne Nutma en Trea van der Ploeg. Hoewel Rianne en Trea een partij minder in de benen hadden, konden zij niet op tegen Jannica en Boukje-Ellen. Laatstgenoemden waren duidelijk de bovenliggende partij en pakten de winst op 5-2, 6-0.
De derde prijs was voor Margriet Miedema en Hermine Bakker. Zij verloren in de halve finale van de latere winnaressen.

De A-klasse bij de jongens bestond uit twee poules van vier parturen. Met 21 punten sloegen Gabe-Jan van Popta en Niels Miedema zich ongeslagen door de poulewedstrijden heen. Hiermee verdienden zij terecht een plekje in de finale. Hierin moesten zij het opnemen tegen de winnaars uit de andere poule; Ype Bert van der Logt en Bote Groen. Gabe-Jan en Niels lieten er geen gras over groeien en maakten op 5-3, 6-2 een einde aan de partij. Een krans en een mooie standaard was hun beloning. De strijd om de derde prijs eindigde vrijwel op dezelfde stand. Met 5-3, 6-6 wonnen Siard Bloemsma en Lars Bijlsma van Stefan van der Meer en Mark Polstra.
Spannender was de finale in de B-klasse. Pieter Jan Leijenaar en Robin van der Weg moesten alle zeilen bijzetten om Gerard de Vries en Hessel de Ree van zich af te slaan. In een gelijkopgaande strijd werden de bordjes om en om verdeeld. Door goed op- en uitslagwerk van Robin en Pieter Jan moesten Gerard en Hessel uiteindelijk het hoofd buigen. Pieter Jan en Robin konden trots de krans in ontvangst nemen. Doordat er maar liefst 29 parturen op de lijst stonden waren er twee derde prijzen te winnen. Deze waren voor Riemer Jensma en Lucas Postma en voor Thomas Werkhoven en Jorrit Tolsma.

De volledige uitslag:
Pupillenmeisjes A-klasse:
1e prijs: Kim Dijkstra en Rixt Wijnia
2e prijs: Amarins de Groot en Annet de Haan
Pupillenmeisjes B-klasse
1e prijs: Jannica van der Ploeg en Boukje-Ellen Bosma
2e prijs; Rianne Nutma en Trea van der Ploeg
3e prijs: Margriet Miedema en Hermine Bakker
verliezersronde:
1e prijs: Albertine Brinksma en Iris de Vries
2e prijs; Hester Zijlstra en Marit Jellesma
3e prijs: Fleur Dijkstra en Reny van Wieren.

Pupillenjongens A-klasse:
1e prijs: Gabe-Jan van Popta en Niels Miedema
2e prijs: Ype Bert van der Logt en Bote Groen
3e prijs: Siard Bloemsma en Lars Bijlsma
Pupillenjongens B-klasse :
1e prijs: Pieter Jan Leijenaar en Robin van der Weg
2e prijs: Gerard de Vries en Hessel de Ree
3e prijs: Riemer Jensma en Lucas Postma
3e prijs: Thomas Werkhoven en Jorrit Tolsma
verliezersronde:
1e prijs: Jelle Cnossen en Menno de Jong
2e prijs: Wessel Schraa en Siebe Feenstra
3e prijs: Wytse Yntema en Max Dirk Wigcheren
3e prijs; Yannick de Bruin en Geert Siegersma

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers