contact zoeken wedstrijden

Jongens Vrije formatie

13 juli 2011 13:00
Arum
Categorie Jongens
Soort Vrije formatie
Vereniging WILLEM WESTRA
Wedstrijdsecretaris L. Kuipers-Landskroon
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Willem Heeringa koning in Arum

Willem Heeringa, Tzummarum, Christian de Haan, Franeker en Jan Sipke Tuinman, Dronrijp zijn de winnaars geworden van de vrije formatiepartij voor jongens in Arum. De Sieger Goïnga-partij, die dit jaar voor de 26ste keer gehouden werd, trok 19 parturen.
Het weer zat niet mee, maar de wedstrijden waren er niet minder om. Veel wedstrijden werden op 5-5 beslist en er waren veel verrassende uitslagen. In de eerste omloop stond het favoriete partuur van Haye Jan Nicolay, Jelle Scharringa en Hendrik Bouwhuis met 5-2 voor tegen Rein Hiemstra, Richard Tamminga en Pytrik van Rosendal. Toch won het partuur van Rein Hiemstra de wedstrijd met 5-5, 4-6.
Zeer verrassend was ook het optreden van Jehannes Gietema, Laas Pieter van Straten en Dirjan Bouma. Dit schooljongenspartuur stond ook met 5-2 achter tegen Sjoerd Bakker, Erwin Atsma en Sander Hoekstra maar won door steeds sterker te kaatsen met 5-5 en 2-6. De 2e omloop wonnen ze dik van Jesper de Groot, André van Dellen en Remco Dijkstra (2-5, 0-6) waarna ze in de 3e omloop uitkwamen tegen Johannes van der Veen, Erwin Zijlstra en Pieter van der Schoot. Johannes c.s. wonnen, maar het jonge partuur gaf zich niet zomaar gewonnen, ze gingen meer dan strijdend ten onder met Dirjan in de hoofdrol: 4-5, 6-6.
Johannes, Erwin en Pieter kwamen daardoor via een staand nummer in de finale.
Daar troffen ze Willem Heeringa, Christian de Haan en Jan Sipke Tuinman. Zij wonnen de halve finale van Rein Hiemstra, Richard Tamminga en Pytrik van Rosendal. Een spannende wedstrijd die eindigde in 4-5, 2-6.
In de finale stonden Willem, Christian en Jan Sipke een prima wedstrijd te kaatsen. Nauwelijks opslagfouten, goed erbij in het tussenspel en sterk in het perk. Een prachtig sluitend partuur wat verdiend met 2-5, 4-6 de finale van Johannes van der Veen, Erwin Zijlstra en Pieter van der Schoot wist te winnen.
De koningscommissie besliste unaniem dat de koningprijs voor Willem Heeringa was. Zijn prima opslagwerk en alerte veldspel maakten hem tot ‘man of the match’.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers