contact zoeken wedstrijden

Van Aismadagen Heren Hoofdklasse Vrije formatie beperkt vf 12 p

22 augustus 2010 11:00
Beetgum
Categorie Heren Hoofdklasse
Soort Vrije formatie beperkt
Vereniging OEFENING KWEEKT KUNST
Wedstrijdsecretaris W. Postma

Wedstrijdverslag

Rutmer van der Meer, Renze Hiemstra en Folkert van der Wei zijn winnaar geworden van de Van Aismapartij 2010. In de finale werd de formatie van Johan van der Meulen, Tjitte Bonnema en Marten Feenstra verslagen. Rutmer van der Meer werd gekozen tot koning van de partij.

Het vizier van Rutmer van der Meer was in de finale gericht op voorinse Tjitte Bonnema. En de opslager uit St.-Jacobiparochie had menig keer succes. Via 4-1 werd het nog 4-2. Vervolgens werd het 5-2. Van der Meulen c.s. kwam nog eenmaal terug. Op 5-2 0-6 werd het 5-3. Maar de partij werd besloten met vier opslagmissers. Twee van Johan van der Meulen en twee van Marten Feenstra bracht de winst bij Rutmer van der Meer, Renze Hiemstra en Folkert van der Wei.

Rutmer van der Meer, Renze Hiemstra en Folkert van der Wei plaatsten zich als tweede finalist. In een onderhoudende halve finale wonnen ze van Marten van der Leest, Herman Sprik en Johannes Boersma.

Van der Meer c.s. leken een beslissende voorsprong van 4-2 te nemen. Echter de opslag haperde en Sprik en Boersma kwamen op stoom in het het perk. Renze Hiemstra werd de grote man. Op 4-4 6-6 retourneerde hij de uitgeslagen bal van Johannes Boersma tot in het perk. Op 5-4 en opnieuw 6-6 ging de overwinning naar Van der Meer, Hiemstra en Van der Wei.

Johan van der Meulen, Tjitte Bonnema en Marten Feenstra hebben zich als eerste voor de finale geplaatst van de Van Aismapartij 2010.

Jan-Dirk de Groot, Karel Nijman en Pier Piersma zagen hoe sterk en degelijk de formatie van Johan van der Meulen stond te kaatsen. De Groot, Nijman en Piersma hadden tot 5-0 6-2 geen schijn van kans gehad. Daarna stokte de trein van Van der Meulen en werd het zelfs nog 5-3. Toen kwam het vizier weer op scherp. Op 5-3 en 6-2 sloeg Marten Feenstra de bal boven en dus de partij uit.

Met volle overtuiging wonnen Johan van der Meulen, Tjitte Bonnema en Marten Feenstra van Martijn Olijnsma, Hylke Bruinsma en Chris Wassenaar.

Het was menig keer zes gelijk maar de bordjes gingen steeds naar de formatie van Johan van der Meulen. De opslager uit Damwoude sloeg overigens 'poer' best. En maakte het Bruinsma en Wassenaar het heel moeilijk. Op 5-1 en 6-4 was het Marten Feenstra die een geweldige bovenslag produceerde op een tusseninse bal.

Geen paardenveulens voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger.

Van der Leest, Sprik en Boersma hadden een geweldig sterke start en stonden vrij snel op 4-1 6-0 voorsprong. Daarna stond PC-koning Gert-Anne van der Bos twee eersten aan de opslag. Voor het trio Marten van der Leest het in de gaten hadden was het 4-4. Er kwam zelfs een 6-0 voorsprong voor Van der Bos, Triemstra en Iseger aan de telegraaf. Opslager Van der Bos kon niet voorkomen dat het 6-6 werd. Toen was het Herman Sprik die uitstekend boven sloeg. Op 5-4 en 6-0 zag opslager Marten van der Leest een bal boven gaan en sloeg zelf een bal voor. Op 5- 4 en 6-4 plaatste de opslager uit Dronrijp een perfect zitbal op de achterin staande Taeke Triemstra.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers