contact zoeken wedstrijden

Heren Hoofdklasse Vrije formatie beperkt vf

15 augustus 2010 11:00
Kimswerd
Categorie Heren Hoofdklasse
Soort Vrije formatie beperkt
Vereniging DE HELFRICHS
Scheidsrechter Bierma, L.
Wedstrijdsecretaris

Wedstrijdverslag

Martijn Olijnsma, Hylke Bruinsma en Chris Wassenaar zijn in Kimswerd winnaar geworden van heren hoofdklasse vrije formatie wedstrijd. In de finale werd gewonnen van de formatie van Jan-Dirk de Groot, Karel Nijman en Pier Piersma. Wel punten geen eersten zo kunnen de eerste vijf eersten beschreven worden. Het werd vier keer zes gelijk en ging drie keer naar Olijnsma c.s. Op 4-1 konden De Groot c.s. iets terug doen. Het eerste spel werd gewonnen. Toch bleven Olijnsma, Bruinsma en Wassenaar sterker. De 5-2 was een logisch gevolg.

De formatie van Jan-Dirk de Groot kwamen nog eenmaal terug door het achtste bordje te winnen. Op 5-3 en 6-2 bezegelde Jan-Dirk de Groot de winst voor zijn tegenstander door de bal buiten te slaan. Met dertien bovenslagen voor Bruinsma/Wassenaar en drie voor Nijman/Piersma is het verschil beschreven.

Een titatenstrijd zo kan de partij tussen Martijn Olijnsma, Hylke Bruinsma en Chris Wassenaar tegen het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger worden omschreven. Op dit moment zijn dit de twee sterkste parturen. Olijnsma c.s. kwamen en bleven voortdurend voor en via 4-3 werd op 6-4 het vijfde eerst veroverd. Via vier opslagmissers werd het 5-4. De formatie van Van der Bos leek langzij te komen want ze kwamen met 2-4 voor. Maar via twee bovenslagen van Chris Wassenaar en één van Hylke Bruinsma werd de winst behaald. In de eerste omloop wonnen Olijnsma c.s. simpel van Hendrik Tolsma, Michel van der Veen en Peter de Boer (5-2 6-4).

Jan-Dirk de Groot, Karel Nijman en Pier Piersma versloegen in de eerst omloop met 5-4 en 6-4 van Johan van der Meulen, Simon Minnesma (ingevallen voor de zieke Jacob Wassenaar) en Marten Feenstra. In de halve finale kwamen ze met de schrik vrij na 2-1 achterstand tegen Site Ferwerda, Gerrit Meijer en Dennis Wijnjeterp. Meijer en Wijnjeterp hadden net iets te weinig steun van opslager Site Ferwerda.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers