contact zoeken wedstrijden

Pupillenmeisjes Uitnodiging

15 augustus 2009 10:00
Minnertsga
Categorie | Pupillenmeisjes A/B
Soort Uitnodiging
Vereniging KV MINNERTSGA
Scheidsrechter Clubscheidsrechter,
Wedstrijdsecretaris G. Sinnema
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

zaterdag 15 augustus 2009. De kaatsvereniging Marrum annuleert de meisjes pupillen uitnodigingpartij. Deze partij is vandaag verkaatst in Minnertsga bij de plaatselijke K.V. Mooi kaatsweer en een straffe wind, waar de 20 uitgenodigde meisjes wel raad mee wisten. Weinig buitenslagen, veel bovenslagen en leuk tussenspel. van de vijf partijen in de eerste omloop eindigden 3 op 5-4, één op 5-5 en slechts één partij eindigde met een groot verschil, nl. 5-1. De winnaars gingen door naar de winnaarsronde en de verliezers kaatsten verder voor de 2 prijze in de verliezersronde. Cyntha Bouma en maar Sjanet Wijnia konden het in de 2de omloop in de winnaarsronde niet bolwerken tegen Atjelaa Keulen en Sadra Hofstra. Met 4-5 en 0-6 waren zij deze dag afgetroefd en hadden vandaag geen prijs. Marrit Zeinstra en Alina Brandsma kaatsten om de premie of niets tegen Nieske Hoekstra en Franke Jager. Marrit en Alina produceersen vele bovenslagen en ondanks dat Nieske en Franke hun uiterste best deden was deze dag voor hun afgelopen toen op 5-2 en 6-4 de partij met een bovenslag eindigde. Partuur 10, met Ilse Tuinenga en Rixt Keuning, had de eerste omloop geonnen en was hiermee meteen al verzekerd van de 3de prijs. Om de finale te bereiken moesten ze het opnemen tegen Atjella en Sandra. Vele eersten eindigden op 6-6 ,, zo ook het laatste eerst. Op 5-2 en 6-6- waren het Atjella en Sandra die de partij uitsloegen en hiermee de finale bereikten. Hier traden zij aan tegen Marrit en Alina. Marrit en Alina hadden waarschijnlijk hun kruit al wat verschoten in de belangrijke 2de partij, want Atjella en Sandra ondervonden weinig weerstand meer en konden na een klinkende 1-5 en 0-6 de handen in de lucht steken.
In de verliezersronde kwamen Louise Knol en Anne Monfils uit tegen (de niet geheel fitte) Sjoukje M. Braam en Corine de Vries. Partuur 1, Louise en Anne, won dit met 5-3 en 6-4 en bereikten hiermee delaatste 3. Hendrieke vd Schoot (ook niet geheel fit terug van vakantie) en Rixt Sinnema verloren in de 2de omloop van Jeantte Jansma en Mintje Meintema. Jeannette en Mintje wonnen met 2-5 en 6-6 en kwamen hiermee in de troostfinale. Partuur 9, Anne Bergsma en Jildou Felkers, hadden een mooi nummer. Ondanks dat ze de 1ste omloop verloren kwamen ze zonder te kaatsen op de "laatste 3". Hier moesten zij aantreden tegen Louise en Anne. Deze partij met veel tussenspel duurde bijna 1,5 uur. En zoals dat hoort eindigde deze partij dan ook met "alles aan de hang". Met een goede opslagbal van Anne B. kon Anne M. de kaats net niet passeren, Jildou kon deze net keren. Hiermee kwamen Anne en Jildou in de finale uit tegen Jeannette en Mintje. De vorige partij had waarschijnlijk teveel geverg van Anne en Jildou want ze leken wel "uitgekaatst". Jeannette en Mintje kaatsten goed degeleijk en verdienden daarmee de 1ste prijs in de verliezersronde. De laatste slag viel hier op 5-3 en 6-2.
Om klokslag 3 uur kon interim voorzitster Ada de prachtige prijzen (halskettingen met kaatswant/klauw van glas en in de verliezersronde luxe medailles) en het verdiende bos bloemen voor scheidsrechter de Roos uitreiken. Dit na een prachtige kaatsdag waarbij de meisjes hebben laten zien gedurende het seizoen grote vorderingen hebben gemaakt.

Einduitslag:

Winnaarsronde:
1ste prijs: Atjella Keulen en Sandra Hostra
2de prijs: Marrit Zeinstra en Alina Brandsma
3de prijs: Ilse Tuininga en Rixt Keuning.

Verliezersronde:
1ste prijs: Jeanette Jansma en Mintje Meintema
2de prijs: Anne Bergsma en Jildou Felkers

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers