contact zoeken wedstrijden

Welpenjongens Door elkaar loten verliezersronde

30 mei 2009 10:00
Driezum
Categorie Welpenjongens
Soort Door elkaar loten
Vereniging LYTS BEGJIN
Scheidsrechter Clubscheidsrechter
Wedstrijdsecretaris S.M. Boersma
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Om 10.00 uur werden de eerste handen in de lucht gestoken, als teken dat het "oan giet" in Driesum. De lijst bestond uit 9 parturen. In de 1e omloop ontwikkelde zich al een spannende partij tussen Roel Pieter de Jong (Ried) en Durk Ennema (Sexbierum) tegen Patrick Kramer (Arum) en Bote de Groen (Wergea) met als hoogtepunt de 5 - 5 6 - 6 aan de telegraaf. Eerstgenoemd duo wist toch op deze spannende stand aan het langste eind te trekken.

VERLIEZERSRONDE:
In de finale moesten Ferry Meijer (Tytsjerk) en Marc Burger (Witmarsum) het opnemen tegen Patrick Kramer (Arum) en de later bijgelote Jan Ytse van de Beek (Engelum). Dit werd toch een vrij makkelijke overwinning van Ferry en Marc met als uitslag 5 - 3 6 - 0.

WINNAARSRONDE:
Om een plaats in de finale moesten Roel Pieter en Durk Ennema het opnemen tegen Thomas Miedema (Grou) en Libbe Mud (Wergea). Dit werd een gelijkopgaande strijd tot 3 - 3. Toen vonden Thomas en Libbe het genoeg en "trapten de gas nog maar eens in". Zij wonnen uiteindelijk met een stand van 5 - 3 6 - 0.

FINALE
Om met de kransen naar huis te mogen, kaatsten Thomas en Libbe tegen het duo Sander Gerbrandy (Hommerts) en Jolt Vollema (Peins). De aanwezigen hoopten op een spannende finale, echter kregen deze niet. Ging het eerste "bordje" nog snel naar Thomas en Libbe, de volgende 4 eersten waren voor Sander en Jolt. Deze toch wel royale voorsprong gaven ze in de rest van de partij ook niet meer uit handen en wisten met 5 - 2 6 - 0 vrij gemakkelijk te winnen.

Uitslag:
1e prijs: Sander Gerbrandy en Jolt Vollema
2e prijs: Thomas Miedema en Libbe Mud
3e prijs: Roel Pieter de Jong en Durk Ennema

1e prijs verliezersronde: Ferry Meijer en Marc Burger
2e prijs verliezersronde: Patrick Kramer en Jan Ytse van de Beek

Als organiserende kaatsvereniging kunnen we terugzien op een geslaagde kaatspartij, mede dankzij de sponsoren: Rabobank Noordoost Friesland en Agrilog Praktijktrainingen te Leeuwarden en de aanwezige vrijwilligers.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers