contact zoeken wedstrijden

Dames Hoofdklasse Uitnodiging 8 partuur

13 september 2008 11:00
Marssum
Categorie Dames Hoofdklasse
Soort Uitnodiging
Vereniging FOARUT
Wedstrijdsecretaris C. van Wieren

Wedstrijdverslag

De laatste wedstrijd voor de dames hoofdklasse van het seizoen 2008 werd een prooi voor Jindra ten Kate, Imke van der Leest en Fenna Zeinstra. In een mooi spannende finale versloeg dit trio de formatie van van afscheid nemende Géjanna Dijkstra, Ingrid de Haan en Bianca van der Veen.

Voor Géjanna Dijkstra zit de kaatscarrière er op. Het werd een afscheid met bijna ook nog de hoofdprijs. Ofschoon gezegd moet worden dat Dijkstra een geweldig kaatsseizoen achter de rug heeft en klassementswinnaar werd. Met tranen in haar ogen nam ze afscheid van het damespeleton.

De finale werd het toetje met slagroom in Marssum waar de omstandigheden, ondanks de zware regenval van vrijdagavond, goed te noemen waren. Ten Kate, Van der Leest en Zeinstra zagen dat Dijkstra, De Haan en Van der Veen goed uit de startblokken kwamen. Een spel voorsprong was het resultaat voor Dijkstra c.s. In een zucht werd dit overigens gelijk getrokken. Hierna was het stuivertje wisselen voor de beide formatie's. Via 3-2 voor Jindra ten Kate kwam de formatie van Géjanna Dijkstra weer op 3-4 voorsrpong. Imke van der Leest zorgde op 3-4 6-2 opnieuw voor de aansluiting. Achterinse Fenna Zeinstra bracht op 4-4 6-2 met een bovenslag de stand op 5-4.

In het, naar later zou blijken, laatste eerst was het Imke van der Leest die starte met twee bovenslagen. een buitenslag van Ingrid de Haan bezegelde het lot bijna voor haar partuur. Diezelfde Ingrid de Haan kon vervolgens de kaats niet passeren en dus was daar de overwinning voor Jindra ten Kate, Imke van der Leest en Fenna Zeinstra.

Maaike Joostema, Rixt Bijlsma en Baukje Aalberts gingen er met de derde prijs vandoor door het trio van Afke Kuipers, Anna-Lynn Wijbenga en Maaike Wind met 5-2 en 6-4 te verslaan.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers