contact zoeken wedstrijden

Senioren Vrije formatie

27 juli 2008 10:00
Ingelum
Categorie | Heren 2e klasse
Soort Vrije formatie
Vereniging KV SLA RAAK
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Johan Abma uit Gauw, Jacob Klaas Haitsma uit Wommels en Gerrit Flisijn uit Easterein zijn winnaar geworden van de traditionele senioren vrije formatie wedstrijd te Engelum.

Uit een lijst van 33 parturen wonnen zij onder mooie droge weersomstandigheden van het verrassende partuur van Pieter Vogels uit Firdgum, Sjoerd Teake Kooistra Hartwerd en Steven de Bruin uit Tzummarum.

Het partuur van Johan Abma c.s. nam een snelle 4-0 voorsprong in de finale, waarnaar het partuur van Pieter Vogels nog enigzins terug kwam tot 4-2. Na een buitenslag van Pieter op 4-2 en 6-6 stoomde het partuur van Johan Abma op de winst af. De eindstand bedroeg 5-2 en 6-2.

De titelverdedigers Gerben Hein Wijtsma uit Lioessens en Jacob Zaagemans uit Witmarsum wonnen samen met Peter de Boer uit Franeker de derde prijs. Zij verloren in de halve finale met 5-3 en 6-2 van de uiteindelijke winnaars.

In de 4e omloop won het partuur van Johan Abma van de 4e prijs winnaars: Michiel Scheepvaart uit Makkum, Redmar Strikwerda uit Wommels en Bauke Dijkstra uit Easterein.

De andere 4e prijs werd gewonnen door het partuur van Jelte-Pieter Dijkstra uit Easterein, Hans Wassenaar uit Tzummarum en Site Ferwerda uit Stiens. Zij verloren in de 4e omloop van de uiteindelijke 2e prijs winnaars met 5-5 en 6-2. Een voorsprong van 5-2 konden de jonge PC debudanten niet omzetten in winst.

Het partuur van Pieter Vogels had een staand nummer op de 5e lijst (halve finale).

Foto's zijn binnenkort te bewonderen op www.kvslaraak.nl

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers