contact zoeken wedstrijden

Welpenjongens Door elkaar loten eindwedstrijd

2 september 2007 10:00
Franeker
Categorie Welpenjongens
Soort Door elkaar loten
Vereniging JAN BOGTSTRA
Scheidsrechter Clubscheidsrechter
Wedstrijdsecretaris P. de Groot
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Slotpartij welpen (02-09-2007)

Een super dag kaatsen in Franeker bij kaatsvereniging Jan Bogtstra.

Op zondag 2 september organiseerde de TC welpen jongens en welpen meisjes een vet cool slotdag kaatsen. Om 10 00 uur stonden er ongeveer 70 kinderen ongeduldig te wachten tot ze eindelijk konden kaatsen. Ieder kind had een mooi aantal familieleden meegenomen zodat het erg gezellig rond het veld was. De kinderen die niet hoefden te kaatsen, konden zich uitleven op een springkussen.

Als eerste onderdeel van de dag stond het uitreiken van de prijzen voor de klassementswinnaars en winnaressen op het programma. Voor het uitdelen van de prijzen was een mystery guest uitgenodigd.
Niemand minder dan Taeke Triemstra (PC winnaar 2006 en 2007) kwam het Sjûkelân oplopen.
Als eerste werden de welpen meisjes naar voren geroepen.
- 1e prijs: Sjoukje Maeike Braam, Beetgumermolen (29 punten)
- 2e prijs: Atjella Keulen, Irnsum (22 punten)
- 3e prijs: Nieske Hoekstra, Raehûs (16 punten)
Bij de jongens gingen de prijzen naar:
- 1e prijs: Marco de Groot, Franeker (21 punten)
- 2e prijs: Evert Pieter Tolsma, Winsum (19 punten)
- 3e prijs: Dirjan Bouma, Grou (17 punten)
Taeke deelde de medailles uit en had voor iedere kaatser een goed woordje. Hij vertelde dat hij ook ooit een keer derde in het klassement was geworden bij de jongste categorie, dus wie weet zit hier een nieuwe PC koning of koningin bij deze welpen.

Nu was het de beurt aan de kinderen om hun kaatskunsten te vertonen. De eerste twee omlopen werd er zoveel mogelijk een welpen jongen aan een welpen meisje gekoppeld. Elke omloop duurde een half uur. Alle eersten voor en tegen werden genoteerd. Er waren spannende en minder spannende partijen maar de pret was er niet minder om. Tussen de partijen door konden de buikjes aardig worden gevuld. Voor deze dag was gevraagd iets mee te nemen. Het aanbod was overweldigend. Snoep of chips voor de kinderen, een lekkere koek voor de ouders bij de koffie of een leuk prijsje voor de kaatspartij. Na twee partijen kaatsen werden er broodjes hamburger uitgedeeld en konden de kinderen een ijsje krijgen. Dit werd ook door ouders gesponsord.

Veel kinderen kaatsten deze dag in hun gewone kaatskleding maar een aantal hadden de mooiste creaties uit de kast gehaald. Zelfs sommige ouders verschenen net zo als hun kinderen op het veld.
Nadat heel veel ouders ieder weekend met hun kinderen op stap waren geweest en de nodige lijntjes hadden gepakt of de punten op de telegraaf hadden gehangen was het de beurt om zelf met hun kind te kaatsen. Als er geen ouder was,was er wel weer een broer of een buurvrouw die in het veld stond om een balletje te slaan. Er werd gekaatst met een zachte bal. De mannen zonder want en de rest mocht eventueel met want kaatsen. Er werd zeer fanatiek gekaatst. Er zijn morgen vast mensen met spierpijn. De punten van deze partij werden bij de vorige twee omlopen geteld.
Na heel veel gereken konden er uiteindelijk 35 prijsjes worden uitgedeeld.
Als 2e eindigde Froukje Sinnema. Rudolf Winkel werd 1e en mocht een mooie beker en een wisselprijs in ontvangst nemen.

Nadat bijna ieder wel een prijsje of een aandenken had ontvangen voor deze dag was het woord aan enkele ouders. Zij wilden de TC leden bedanken voor het mooie kaatsseizoen die mede door hun prima was verlopen. Voor ieder TC lid was er een bloemetje. Kaatsvereniging Jan Bogtstra bedankte alle aanwezigen voor het opruimen van het veld. Vele handen maken licht werk.
Na deze prachtige dag kon ieder tevreden naar huis. Voor een aantal kinderen was dit de laatste wedstrijd in deze categorie en anderen zien we volgend jaar bij de welpen terug.
(foto`s Vera de Groot)

Op de foto de winnaars van de klassementen en in het midden Teake Triemstra

Deze wedstrijd werd georganiseerd door de welpen TC in samenwerking met de jeugdcommissie van Jan Bogtstra.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers