contact zoeken wedstrijden

Pupillenjongens Door elkaar loten B+verliezersron

25 augustus 2007 10:00
Deinum
Categorie Pupillenjongens
Soort Door elkaar loten
Vereniging SF DEINUM
Scheidsrechter Clubscheidsrechter
Wedstrijdsecretaris R. Talsma
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Wierd Baarda (Dronrijp) en Jelle de Vries (Wommels) zijn winnaar geworden bij de jongens pupillen B-klasse wedstrijd. In de finale werden Albert Douwe Spoelman (Deinum) en Leroy Schat (Oude Leie) verslagen.

Bij de B-klasse was de plaatselijke favoriet Albert Douwe Spoelman in uitstekende vorm. Samen met Leroy Schat (Alde Leie) moesten ze in de eerste omloop tegen de gevreesde Jacob van der Bos (Holwerd). En die heeft een broer die voorbest opslaat bij de hoofdklasse (die ook al eens de Freule gewonnen heeft, dus…). Maar toch was de winst voor de Deinumer op 5-2 en 6-2. In de tweede omloop kaatste het daardoor zo licht dat er gewonnen werd met een schone telegraaf. Maar de derde omloop werd al moeilijker met 5-3. In de halve finale moest gestreden worden tegen Bart Reijenga (Witmarsum) en Rein Hiemstra (St. Annaparochie). Maar Albert Douwe Spoelman vocht met z'n maat Leroy voor elke punt. Met 5-4 achter kwam het terug tot 5-5 en uiteindelijk kwam alles aan de hang. Op die stand stond Albert Douwe aan de opslag en alle pakes en beppes sidderden. De bal kwam voorin bij Rein Hiemstra, die durfde de bal niet te laten vallen, maar sloeg niet ver genoeg om de kaats te passeren. De finale was bereikt! Het was jááren geleden dat een Deinumer in Deinum in een KNKB-finale stond.
Maar daar stonden twee andere killers: Wierd Baarda (Dronrijp) en Jelle de Vries (Wommels). Die laatste had z'n bril extra opgepoetst en had daardoor een goede kijk op de bal. Op 3-2 en 6-6 voorsprong sloeg hij de bal boven. En een eerst later, op 4-2 en 6-6, was er weer een daverende bovenslag van Jelle de Vries. Die slag kwamen Albert Douwe en Leroy niet meer te boven. Op 5-2 en 6-0 moesten zij hun nederlaag bekennen.
Gelukkig won de Deinumer Patrick Postma wel de eerste prijs in de verliezersronde, samen met Pytrik van Rosendal (Stiens). Na het verlies in de eerste omloop (tegen de latere winnaars!) met 5-4, wonnen ze twee keer met 5-1 en in de finale met 5-3.

B-klasse (17 partuur)
1. Wierd Baarda (Dronrijp) en Jelle de Vries (Wommels)
2. Albert Douwe Spoelman (Deinum) en Leroy Schat (Oude Leie)
3. Bart Reijenga (Witmarsum) en Rein Hiemstra (St.-Annaparochie)

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers