contact zoeken wedstrijden

Dames junioren Jong Famme - Aanvang 9.00 uur

8 augustus 2020 09:00
Mantgum
Categorie Dames junioren
Soort Jong Famme
Vereniging JACOB KLAVER
Scheidsrechter Hiemstra, S.
Wedstrijdsecretaris L. van der Ende
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

De Jong Famme Partij zal dit jaar op zaterdag 8 augustus plaatsvinden.
Voor de 17e keer zal de Jong Famme Partij plaatsvinden op het sportveld van Mantgum. Door de Corona omstandigheden is de Jong Famme Partij later dan eerst gepland stond, maar wij zijn als kaatsvereniging blij dat wij de partij dit jaar toch nog kunnen organiseren. Op de dag van de Jong Famme Partij vinden er geen andere kaatspartijen plaats in de officiële damescategorieën waarin de eventuele deelnemers van de Jong Famme Partij (kunnen) kaatsen. Alle aandacht voor het dameskaatsen is die dag gericht op de Jong Famme

Jong Famme Partij: ‘lekker apart’

Sinds 2003 heeft K.F. Jacob Klaver de Jong Famme Partij 16 maal met enthousiaste inzet van vele vrijwilligers uit Mantgum georganiseerd. De Jong Famme Partij is inmiddels al niet meer weg te denken uit de jaarlijkse kaatsagenda van de KNKB.
K.F. Jacob Klaver heeft de Jong Famme Partij op diverse fronten gemaakt tot wat zij nu is: een soepel georganiseerde kaatswedstrijd met ruime belangstelling en unieke, speciaal voor deze wedstrijd door kunstenares Hennie Broers ontworpen en vervaardigde prijzen van edelmetaal

Wimpel van 4

Aukje van Kuiken uit Groningen heeft in 2012 de onderscheiding ‘4 Wimpels' ontvangen.
Na Fenna Zeinstra en Sjoukje Visser is Aukje de derde kaatsster die deze nieuwe prijs heeft bemachtigd. Zij won de prijs omdat ze de vier belangrijkste wedstrijden heeft gewonnen: de Ald-Meiers Partij in Hitzum, de Jong Famme Partij in Mantgum, de Frouljus PC in Weidum en het NK Dames van de KNKB. De '4 Wimpels' is een initiatief van deze organiserende kaatsverenigingen en de KNKB om het dameskaatsen te stimuleren. In 2019 kwam hier de vierde kaatsster bij. Ook Sjanet Wijnia van Wommels wist alle vier de wedstrijden winnen en mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen.

Beschermvrouw

Sinds 2016 is Manon Scheepstra de beschermvrouw van de Jong Famme Partij.
Kaatsvereniging Jacob Klaver is blij en trots dat deze sympathieke topkaatster de kaatsvereniging met raad en daad wil bijstaan. Manon heeft de Jong Famme Partij viif maal gewonnen en wordt ook wel de ongekroonde koningin van de Jong Famme partij genoemd.

Woensdag 5 augustus, 19.30 uur in Mfc. de Wjukken de openbare loting van de 17e Jong Famme Partij.1e prijs: Partuur 10
Anne Monfils GRONINGEN
Hiske Zeinstra GRONINGEN
Aletta van Popta GRONINGEN

2e prijs: Partuur 13
Larissa Smink MAKKUM
Anouk Smink MAKKUM
Kim Dijkstra GRONINGEN

3e prijs: Partuur 16
Rixt Wijnia WOMMELS
Sjanet Wijnia WOMMELS
Martzen Deinum WOMMELS

Bekijk ook het wedstrijdverslag op de website van de vereniging.

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers