contact zoeken wedstrijden

Heren 30+ Door elkaar loten + Herk..

7 juni 2015 11:00
Hurdegaryp
Categorie Heren 35+
Soort Door elkaar loten
Vereniging KV REITSJE HIM
Scheidsrechter Clubscheidsrechter,
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Hurdegaryp, KNKB 30+, zondag 7 juni 2015.

Tja, wat moet er gezegd worden? Fantastisch weer, daar lag het niet aan. 18 flink ingesmeerde en uiterst gemotiveerde atleten, daar lag het ook niet aan. Keurmeesters? Die waren er genoeg ook dat was het niet. Zelfs een scheidsrechter was present. Het kaatsveld? Ook niet hoor, we mochten op het hoofdveld kaatsen van de plaatselijke voetbalclub wat er prachtig bij lag dankzij onze terreincommissie. De catering dan? Nee hoor, ook daarvoor was gedacht, dank. Er was zelfs een hoofdsponsor voor deze partij, dankzij Bouma & Sepp wordt het ons mogelijk gemaakt om deze prachtige KNKB-wedstrijden te organiseren. Het zal wel van dit verslag moeten komen.

Bekend recept. In 2 poules moesten de teams eerst 2 keer tegen elkaar kaatsen. Het partuur met de meeste eersten voor gaat naar de finale, partuur op de tweede plaats in de poule mocht nog om een derde prijs kaatsen. Waar zie je dat nog dat 50% van alle kaatsers naar huis gaat met een prijs. In poule A was het duidelijk, Gerrit Meijer, Edwin Koopstra en Jan Rense Visser gingen ongeslagen naar de finale. Richard van der meer, Wilco Bijlsma en Willem Buurstra mochten om de derde prijs kaatsen. In poule B was het spannender. Elk partuur wist een keer te winnen. Op de meeste eersten voor was het het partuur van Jacob Kamstra, Jelle Jan Bouma en Peter de Boer dat naar de finale ging. Tijdens de laatste wedstrijd in de poule moest helaas Sjoerd Boonstra het veld met een zweepslag verlaten. Hij stond op dat moment vliegend op te slaan. Als vervanger mocht de al uitgeschakelde Wietse Punter het partuur van Jan Jelle Jongsma en Jacob Reinder Nouta completeren. Er mag best wel even gemeld worden dat er toen een partuur bijna 400 kg aan kaatsers in de arena stond. Ondanks de winst, had toch het partuur van Minne Groenveld, Erwin van Wier en Keimpe Koldijk minder tegenpunten in het laatste eerst (eersten voor en eersten tegen was gelijk) en mochten nog kaatsen om de derde prijs.

Om de derde prijs werd nog even fel gestreden, niet iedereen had de puf er uit. Met 5-4 6-6 ging de winst naar partuur Groenveld c.s. De finale was iets minder spannend. Het partuur van Kamstra c.s. was te sterk voor partuur Meijer. Laatste slag werd geslagen op 3-5 0-6.

Na afloop werden onder het genot van een biertje en een blokje kaas de zuivelpakketten van de Zuivelhoeve in ontvangst genomen.

Bestuur van Reitsje Him ziet terug op een leuke, geslaagde kaatsdag.

Op de foto het winnende partuur, van links naar rechts: Jacob Kamstra, Peter de Boer en Jelle Jan Bouma.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers