contact zoeken wedstrijden

Dames Hoofdklasse Vrije formatie beperkt

7 juli 2019 11:00
Huizum
Categorie Dames Hoofdklasse
Soort Vrije formatie beperkt
Vereniging ONDERLING GENOEGEN
Scheidsrechter Zee, v.d. H.
Wedstrijdsecretaris A.H. Kleefstra
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Hoofdklasse Dames & Heren schitteren 7 juli a.s. in Huizum

De Huizumer Cup-dag is al vele jaren een prachtige kaatspartij in Leeuwarden die ieder jaar wordt verkaatst. Voorheen een kaatswedstrijd Hoofdklasse heren maar sinds 2016 ook voor de Hoofdklasse dames. Dit met als doel om de dames dezelfde aandacht te geven en bij te dragen aan de KNKB-doelstellingen de beoefening van de kaatssport te bevorderen en het stimuleren van de belangstelling voor deze sport bij zowel het publiek, de media, sponsoren als de kaatsers.

De beste dames en heren kaatsen vrije formatie waarbij de gestelde parturen strijden om de winst op deze dag en de OG Cup voor de koning en koningin. Maar ook strijden ze voor een plekje op de belangrijkste wedstrijden van het jaar namelijk de heren PC in Franeker en de dames PC in Weidum. Menno van Zwieten (Koning), Hyllke Bruinsma en Hans Wassenaar wonnen in 2018 de Huizumer Cup-dag. Bij de dames wonnen vorig jaar Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra (Koningin) de 1e prijs.

Wie worden de winnaars en winnaressen van de Huizumer Cup-dag in 2019 en wie worden Koning en Koningin? De kaatsdag begint om 11:00 uur en wordt gehouden bij OG Huizum op Sportpark Nijlân. De entree is gratis! Voor 2 euro kun je het door de vrijwilligers samengestelde programmaboekje kopen met daarin de wedstrijdlijsten maar ook o.a. een terugblik naar de Cup-dag 25 jaar geleden, mooie foto’s van vorig jaar en een overzicht van alle Cup-dag winnaars en winnaressen.

Kortom, een prachtig evenement met kaatsvertier gedurende de hele dag. Onze vrijwilligers staan de hele dag klaar om er samen met de kaats(t)ers en bezoekers een mooie dag van te maken.


1e prijs: Partuur 8
Ilse Tuinenga FRANEKER
Sjanet Wijnia WOMMELS
Manon Scheepstra LEEUWARDEN

2e prijs: Partuur 4
Anne Monfils GRONINGEN
Margriet Bakker EASTERLITTENS
Harmke Siegersma BERLTSUM

3e prijs: Partuur 6
Nynke Sijbrandij LEEUWARDEN
Imke van der Leest EASTEREIN
Marrit Zeinstra GRONINGEN

Foto's

Bekijk ook het wedstrijdverslag op de website van de vereniging.

Deze wedstrijd

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers