contact zoeken wedstrijden

Heren Hoofdklasse Door elkaar loten

18 juni 2016 12:00
Morra-Lioessens
Categorie Heren Hoofdklasse
Soort Door elkaar loten
Vereniging WARBER BLIUWE
Scheidsrechter Bierma, L.
Wedstrijdsecretaris J. Jongeling
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Trio Steenstra wint Heren Hoofdklasse DEL in Morra-Lioessens.

Afgelopen zaterdag was de Heren Hoofdklasse weer te gast in Morra-Lioessens. Door het mooie weer was het goed vertoeven op het sportveld “tusken de doarpen”. Door de gulle sponsoren en vele vrijwilligers was er weer een prachtige kaatsarena aangelegd tussen Morra-Lioessens.
De eerste finalisten van deze dag was partuur 7: Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Zij hadden de finale behaalt door in de eerste omloop met 5-3 6-4 te winnen van partuur 8: Enno Kingma, Taeke Triemstra en Jouke Bosje. In de 2e omloop lieten de mannen helemaal niks heel van het partuur van Gert Anne vd Bos, Hylke Bruinsma en Willem Heeringa. Het was in deze partij het perk dat voornamelijk de punten pakte, er was de mannen niet een bal vertrouwd. Deze partij eindigde in een 5-1 6-0 overwinning voor het partuur van Bergsma. In de halve finale had partuur Bergsma een staand nummer, wat betekend dat ze in de finale stonden. In deze finale mochten ze het opnemen tegen Tjisse Steenstra, Alle Jan Anema en Hans Wassenaar.
Zij hadden de finale behaald door in de eerste omloop het partuur van Bauke Triemstra, Pier Piersma en Sjoerd de Jong te verslaan met 5-5 6-2. In de 2e omloop hadden de heren een staand nummer, wat betekend dat ze automatisch in de halve finale stonden. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen het partuur van Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Patrick Scheepstra. Deze mannen werden verslagen met 5-3 6-2.
Zo rond de klok van 17 uur ging de finale van start. In een eenzijdige finale won het partuur van Steenstra met 5-2 6-0 van het partuur van Bergsma. Op 5-2 6-0 was het Steenstra die een zitbal sloeg.
Ondertussen zijn de voorbereidingen ook alweer begonnen voor de volgende grote kaatspartij die de KV Warber Bliuwe mag organiseren. Op 2 juli organiseert KV Warber Bliuwe het NK-schoolmeisjes, ook dit belooft een hele mooie dag te worden. Deze partij begint om 10:00 uur.1e prijs: Partuur 9
Tjisse Steenstra BITGUMMOLE
Alle Jan Anema GROU
Hans Wassenaar LEEUWARDEN

2e prijs: Partuur 7
Marten Bergsma MINNERTSGA
Dylan Drent HARLINGEN
Hendrik Kootstra MINNERTSGA

3e prijs: Partuur 3
Peter van Zuiden TJERKWERD
Allard Hoekstra FRANEKER
Patrick Scheepstra FRANEKER

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers